Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MUVI 05: muzeji-video-film

Dvorana Gorgona i MDC, 4. i 5. prosinca 2014.

Rekordnih 50-ak dokumentarnih filmova i 23 prezentacije i ove godine pokrivaju širok spektar muzejskih sadržaja i osebujnih protagonista, a detaljnije informacije možete pronaći OVDJE.

Peto izdanje filmske manifestacije MUVI: muzeji-video-film održat će svoj drugi dan, u petak 5. prosinca 2014. s početkom u 9.30 sati u Dvorani Gorgona, Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.
Ova bijenalna manifestacija međunarodnog karaktera koncipirana je kao mjesto susreta filma i muzeja, a cilj joj je popularizacija video/filmskih, a od ove godine i multimedijskih i web projekata uglavnom muzejskih, ali i baštinskih ustanova iz Hrvatske i svijeta. Organizator manifestacije je Muzejski dokumentacijski centar iz Zagreba, a sve projekcije su besplatne. Uz domaći i strani program filmova nastalih u produkciji muzeja, na festivalu posjetitelje očekuju i predavanja, radionice, prezentacije srodnih manifestacija i izložba.
Rekordnihpedesetak dokumentarnih filmova i 23 prezentacije koje ćemo imati prilike pogledati i poslušati ove godine pokriva iznimno širok spektar muzejskih sadržaja i osebujnih protagonista.

Program sadržava četiri tematska bloka: 1. Filmski program, 2. MUVI 05 i srodne manifestacije, 3. MUVI 05 predstavlja europske projekte i 4. MUVI lab.
Filmski je program podijeljen u osam sekcija: muzeji i umjetnici, stalni postavi, izložbe, manifestacije/akcije/radionice/projekti, etnografska istraživanja, edukativna djelatnost, zaštita i filmovi nastali u produkciji inozemnih muzeja. Ove godine to su filmovi iz muzeja Škotske, Kine, Portugala i Slovenije.
Dvadeset i pet filmova bit će prikazano u petak, 5. prosinca dok će se svi filmovi (37) moći tijekom tri dana pogledati u prostoru 'Ekstenzija' Muzeja suvremene umjetnosti svaki dan u radno vrijeme muzeja.

Za raspored i opis programa pogledajte: http://www.mdc.hr/


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.