Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: BIJELA SLIKA

Školica, subota, 20. 12. 2014. od 15 do 17 sati

Zima je bijela (uglavnom), slika je obojana različitim bojama (gotovo uvijek), a skulptura je prirodne boje ( najčešće).

Još malo pa ćemo zakoračiti u zimu, a i praznici se bliže i je zato pravo vrijeme da ove subote na likovnoj radionici potražimo odgovore na pitanja o bijeloj boji. Ponekad nam se može činiti da je bjelina praznina koja ne prikazuje mnogo toga? Stoga, možemo li misli postaviti ovako: zima je bijela, slika je bijela, skulptura je bijela? Postoji li slika bez boje? Ako da, kakva je onda? Bijela? Kako je vidimo, gdje se nalaze njezini motivi, njezina “priča”? Mnogi umjetnici su svoje radove stvarali koristeći samo bijelu boju i često samo njome opisivali vrlo zanimljive i važne vizualne tvorevine. Možemo li na bijeli papir bijelom bojom prenijeti svoje ideje? Hoće li se naše ideje tada vidjeti ili ne? Bijela boja postavlja toliko pitanja, a odgovore na njih tražiti ćemo gledajući umjetničke radove u postavu Muzeja nakon čega ćemo sami izraditi likovne uratke inspirirani bijelim umjetničkim radovima.

Dob djece: 6 do 11 godina

Voditeljica: Iva Ćurić, profesorica likovne kulture

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 19 .12. 2014.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.