Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Izložba čestitki iz Arhiva Ivana Picelja

Arhiv je otvoren svake srijede od 14 do 18 sati

Ivan Picelj godinama je marljivo i sustavno sakupljao božićne, novogodišnje i rođendanske čestitke – čestitke koje je primao, ali i čestitke koje je sam izrađivao i slao prijateljima. U iznimno bogatoj zbirci čestitki sačuvanoj u Arhivu i knjižnici Ivana Picelja ističu se – multipli, umjetnički radovi malog formata koje su izrađivali poznati umjetnici, Piceljevi prijatelji i suradnici.

Rijetka je prilika da pogledate izbliza čestitke koje umjetnici šalju jedni drugima, a Ivan Picelj ih je dobivao od mnogih važnih i velikih imena iz svijeta umjetnosti, poput: Jean Arp, Marina Abramović, Getulio Alviani, François Morellet, Sonia Delaunay… Kao i od svojih domaćih kolega: Edo Murtić, Kosta Angeli Radovani, Ordan Petlevski, Dušan Džamonja, Miroslav Šutej, Milan Vulpe, Aleksandar Srnec, Ante Kuduz, Mihajlo Arsovski, Oton Gliha…


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.