Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Sretni blagdani!

Želimo vam da u miru, zdravlju, ljubavi i blagostanju i dalje budete posjetitelji naših izložbi i svih drugih događanja.

Kada je prije pet godina u ovo doba zapao snijeg, ni neočišćene ulice nisu spriječile rijeke posjetitelja da se sliju u novu zgradu našeg Muzeja. Vrijeme je proletjelo, znamo, više nismo novi, ali i dalje radimo više programa nego što je dana u godini.

Tijekom 2014. ostvarili smo pet velikih izložbenih projekata, od kojih dva i dalje „žive“ jer gostuju u drugim galerijama. Tako su „Svjetlonosne forme“ Vojina Bakića u sarajevskoj Umjetničkoj galeriji BiH, dok Vlasta Delimar „To sam ja“ gostuje u Ljubljani. Usto, Hrvatsko muzejsko društvo dodijelio je nagradu za „najbolje realiziranu izložbu“ retrospektivi Vojina Bakića „Svjetlonosne forme“ kustosice Nataše Ivančević. Jesensku izložbenu sezonu obilježio je Julije Knifer sa svojim čuvenim menadrima, dok je zimsku otvorio Peter Kogler, austrijski umjetnik neobična i suvremena izričaja ostvarenog pomoću novih tehnologija.

U prostoru NO galerije održano je 13 izložbi. Osobito smo ponosi na „Brod luđaka“, Davora Mezaka i Danka Friščića jer je izložba dobila Likovnu nagradu HDLU za najbolju izložbu u 2014. godini.

Realizirali smo niz međunarodnih projekata, od koji izdvajamo one koje podupire EU: „Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse (BAUNET)“, izložba kojeg će biti važan događaj 2015, te novi projekt „Performing the museum“.

Organizirali smo 65 razgovora, promocija, performansa, okruglih stolova, simpozija, projekcija te dvadesetak raznih događanja u suradnji s drugim institucijama, udrugama i pojedincima. U našim je prostorima održano niz humanitarnih akcija, predstava, projekcija i drugih događanja.

Ove smo godine imali više od 80.000 posjetitelja, a ukupno u proteklih pet godina oko 565.000.

No, sve to ne bismo mogli ostvariti bez brojnih naših partnera, suradnika, sponzora, medijskih pokrovitelja, tvrtki i pojedinaca koji vjeruju u naše programe. Stoga je ovo prigoda da svima njima kažemo veliko: HVALA!

A to su: Grad Zagreb, Ministarstvo kulture, T-Hrvatski Telekom, Croatia osiguranje, Adris, TZ Grada Zagreba, Erste banka, Wiener osiguranje, Austrijski kulturni forum, Kunsttrans, Europlakat, Renault, INA… i brojni drugi.

Dakako, veliko HVALA dugujemo i našim medijskim pokroviteljima: Jutarnji list, t-portal, Radio 101, Večernji list.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.