Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

KREATIVNE RADIONICE UZ ZIMSKE PRAZNIKE: POMICANJE GRANICA

Subota, 10. siječnja 2015, od 15 do 17 sati

Prostor povremenih izložbi i Školica

SADA ĆEMO IMATI VIŠE SLOBODE!

Dob djece: 6 do 11 godina

Kada za nekog umjetnika stručnjaci kažu da „pomiče granice“, sigurno ste se zapitali o kakvim je to granicama riječ? Granice, znamo, postoje među državama i često zbog njih mogu nastati međudržavni sporovi pa čak i ratovi. Kad umjetnik pomiče granice, tada također nastaju „mali ratovi“, sukobi s postojećim shvaćanjima i prilikama u umjetnosti.

Austrijski umjetnik Peter Kogler, čija je izložba upravo postavljena u Muzeju suvremene umjetnosti, pristupa polju svog umjetničkog djelovanja na nov i hrabar način. On uključuje nove oblike djelovanja na području vizualnih i scenskih umjetnosti, zvuka i glazbe, pridajući im nova značenja. Zato za njega kažemo da pomiče granice umjetničkog izražavanja, stvarajući dojmljiv i uvjerljiv umjetnički svijet u kojem i mi možemo sudjelovati i uživati.

Na ovoj radionici, opijeni dojmovima s Koglerove izložbe, izradit ćemo veliku skulpturu/instalaciju. Upravo u radu na toj skulpturi pokušat ćemo dokučiti na koje se sve načine mogu pomaknuti granice u umjetnosti – te kakvu ulogu u svemu tome ima timski rad.

Radionica je realiziranu suradnji s Udrugom Praktikum.

Materijal i pribor su osigurani.

Voditeljica: Melita Omeragić, akademska kiparica

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 09.01.2015. do 16 sati


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.