Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Peter Kogler vodi po vlastitoj izložbi

utorak, 20. siječnja 2015. u 17.00 sati

Dio izložbe Petera Koglera u MSU jest i video rad na našoj Medijskoj fasadi. Nekoliko dana poslije otvorenja izložbe, nekolicina zaposlenika iz susjedne zgrade žalila se na taj rad: da ih uznemiravaju bijeli glodavci koji se neprestano kreću, da su zbog toga izgubili apetit. Kada u današnje vrijeme vizualne prezasićenosti, a moglo bi se reći i vizualnog zagađenja, neki umjetnički rad izazove reakciju, umjetnik doista može imati smiješak zadovoljstva.

Kogler ne mistificira svoj rad, nego daje vrlo logična objašnjenja, poput pravog profesora, što i jest na Akademiji likovne umjetnosti u Münchenu: „Moj rad sadrži vizualni jezik koji se sastoji od 10 do 15 motiva, a oni su neka vrsta univerzalnog jezika.“

Kaže da nikad ne radi dvije iste instalacije: „… dijelom i zbog egoizma. Ne želim svoje vrijeme trošiti na ono što već znam kako izgleda. Radije biram nešto novo što će me iznenaditi.“

Kako je nastala izložba u MSU-u i što se krije iza crvenog zastora, otkrit će nam sam umjetnik, Peter Kogler, koji će posjetitelje provesti kroz postav i razgovarati s njima o svome radu. Razgovor će se odvijati na engleskom jeziku.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.