Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Završen natječaj za T-HT@msu.hr

Prijavljeno 166 radova.

Završen je osmi natječaj za dodjelu četiri nagrade za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr.

Na natječaj je pristiglo 166 radova širokog spektra tema i različitih medijskih izričaja. Većina radova su multimedijske instalacije te video radovi, ali prijavljen je i mnogo onih u mediju fotografije i slikarstva te manji broj skulptura, objekata, ambijenata i performansa.

S obzirom na to da je podosta kvalitetnih djela, možemo zaključiti kako pred stručnim povjerenstvom stoji veliki posao, a budući da se ne radi o izložbi s unaprijed zadanom problemskom okosnicom, posve je opravdano reći kako ova manifestacija već tradicionalno predstavlja relevantni presjek trenutačnog stanja hrvatske suvremene umjetnosti

Sve radove pregledat će stručno povjerenstvo u sastavu: mr.sc. Snježana Pintarić, predsjednica stručnog povjerenstva, ravnateljica MSU-a i muzejska savjetnica; izv.prof.dr.sc. Leonida Kovač, Akademija likovnih umjetnosti, Zagreb; prof. Peter Kogler, multimedijalni umjetnik, Akademija likovnih umjetnosti München; Igor Španjol, kustos, Moderna galerija Ljubljana; Leila Topić, kustosica MSU-a. Stručno povjerenstvo izabrat će radove koji će tijekom ožujka i travnja 2015. biti prezentirani na izložbi T-HT@msu.hr - Nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, u prostoru za povremene izložbe MSU-a.

Svi prijavljeni kandidati bit će obaviješteni o odluci stručnog povjerenstva istovremeno, do konca siječnja 2015.

Kao i svake godine, stručno povjerenstvo izložbe pozvalo je troje priznatih umjetnika da svojim radovima izravno sudjeluju u izložbi i natječaju. Pozvani umjetnici su: Lovro Artuković, Martina Kramer i Goran Škofić.

Više o ovogodišnjim pozvanim umjetnicima možete pročitati na: http://www.msu.hr/#/hr/20480/.

Hvala svi autorima/autoricama na sudjelovanju i želimo im uspjeh kako na ovom, tako i na svim budućim natječajima.

Pratite naš web i društvene mreže da biste saznali izbor radova za Nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost T-HT@msu.hr.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.