Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Program kreativnih radionica uz zimske praznike: Prenesi igru na papir

SADA ĆEMO IMATI VIŠE SLOBODE!

Vrijeme: subota, 24.1. 2015., od 15 do 17 sati

Mjesto: Prostor povremenih izložbi; Školica

Dob djece: 6 do 11 godina

Prenesi igru na papir

Djeco, što vam znači riječ sloboda? Više vremena za igru?

Znamo da igra potiče maštu, razvoj kreativnog mišljenja, koje je prijeko potrebno jednog dana kad narastemo. Upravo ono nam pomažeda stvaramo različite odgovore na neki zadani “problem”, te da originalno i kreativno odgovorimo na svakodnevna, uobičajena rješenja ili probleme. Kroz igru stvaramo nešto novo, drugačije.

Stoga ćemo se na ovoj radionici prisjetiti naših najdražih igara. "Uključit" ćemo maštu i dati joj na volju da nas ponese. Prisjetit ćemo se igara kojih se danas sve manje igramo, a mnogo su kreativnije od današnjih smart telefona i cyber igrica. Što znači imati krila, igrati se kauboja i indijanca, skakati u more, pretvarati se da smo astronauti, princeze, što znači imati kućicu na drvetu...? Bit će tu i glume i plesa... Zatim ćemo naše najdraže igre prenijeti na papir uz pomoć drvenih bojica. Tako da barem na papiru postanemo ono što smo zamislili da bismo mogli biti. A možemo biti sve!

Voditeljica: Petra Ružman Puntarić, dizajnerica i glumica


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.