Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

U Noći Muzeja MSU posjetilo 9.753 posjetitelja

Hvala vam i dođite nam opet.

Unatoč snijegu i kiši, brojka od 9.753 posjetitelja u desetoj po redu Noći muzeja dovoljno govori da smo i dalje jedan od najomiljenijih muzeja u Noći muzeja.

Ove godine posjetitelji su pokazali veliki interes za našu hit izložbu Peter Kogler kroz koju ih je na samom početku proveo izvrsni poznavatelj Koglerovog rada, likovni kritičar i kustos iz Francuske, Ami Barak. Tijekom vodstva prisutan je bio i sam umjetnik, koji je znatiželjnima odgovorio na par pitanja o svojoj izložbi u MSU.

Ispred čitaonice zainteresirani su do kasno u noć čekali na red da isprobaju najnoviju tehnologiju prepoznavanja ljudskih gesti za upravljanje računalima, koju su im strpljivo prezentirali hrvatski developeri Darian i Vedran Škarica.

Mnogi su posjetili i izložbu u NO galeriji “Mehaničke figure inspirirane Teslom”, autorice Helene Bulaja Madunić, te pogledali autoričin eksperimentalni interaktivni dokumentarni film koji se bez prestanka prikazivao u dvorani Gorgona.

Posebno veliko hvala našim volonterima te vodičima gimnazijalcima koji su se odlično snašli u ulozi vodiča po izložbama Petera Koglera i Stalnom postavu.

Hvala i onima koji su posjetili naše izdvojene zbirke: Arhiv Tošo Dabac i Zbirku Richter.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.