Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Praznina i punina

subota, 7. veljače 2015., od 15 do 17 sati, izložba Petera Koglera i Školica

Dob djece: 6 do 11 godina


Linija je istovremeno jednostavna i složena. U tu jednostavnu tvrdnju lako se možemo uvjeriti gledanjem linija ili crta u radovima austrijskog umjetnika Petera Koglera na njegovoj izložbi na 2. Katu Muzeja. Kako linija preobražava prazan prostor i kako ga pretvara u složenu “strukturu” te kako to on istovremeno postaje prazan i pun? Možemo li zamisliti da stojimo u praznom prostoru, a da se isti doima ispunjenim? Kako to objasniti znajući da su prisutne samo crte? Što je sve umjetnik Peter Kogler “zapleo” u svoje linije? Pronalazimo li još neke prepoznatljive motive u postavu njegove izložbe? Otkrit ćemo zašto se baš mravi šeću pokraj žarulja, a žarulja stoji pokraj stožastog globusa...
Družeći se s djelima Petera Koglera, pokušat ćemo odgovoriti na mnoga od tih pitanja te na kraju, kroz proces izrade vlastitih likovnih uradaka na radionici u Školici, primaknuti se za koji korak bliže pojmovima linija, struktura, prostor, punina i praznina.

Voditeljica: Iva Ćurić, profesorica likovne kulture

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 6.2.2015.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.