Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Oduzimanje i dodavanje

subota, 21.2.2015, od 15 do 17 sati, izložba Petera Koglera i Atelijer Kožarić; Školica

Dob djece: 6 do 11 godina

Premda se na našoj subotnjoj radionici nećemo baviti matematikom, upoznat ćemo pojmove oduzimanje i dodavanje koje ste vjerojatno već ranije susretali u računanju.

Posjetit ćemo čak dvije izložbe - to je dodavanje! - onu austrijskog umjetnika Petera Koglera u prostoru povremenih izložbi na 2. katu i Atelijer Kožarić, radni prostor hrvatskog kipara Ivana Kožarića na 1. katu stalnog postava MSU-a. Više je više!

A gdje ćemo oduzimati? Oduzet ćemo prvo malo od vremena predviđenog za naš kreativni rad kako bismo još više vremena posvetili našim dvjema izložbama. Potražit ćemo sličnosti i razlike u postupcima kipara Koglera i Kožarića. U kojim situacijama oni nešto “modeliraju”, dodaju volumenu, a kada i kako mu oduzimaju? Kojim se materijalima pritom služe? Koji je materijal podatan za dodavanje, a koji za oduzimanje?

Kako u kiparstvu nastaje volumen i što je volumen, pitanja su na koja ćemo nastojati odgovoriti na našoj radionici. A da bismo to dokučili, pokušat ćemo i sami oblikovati volumen – dodavanjem i oduzimanjem, koristeći se različitim materijalima, glinamolom, papirom, žicom, folijom, novinama, papirnatim “škarniclama”.

Donesite i vi neke materijale za koje biste htjeli saznati kako se ponašaju kad od njih želimo stvoriti trajne ili manje trajne oblike.

Upoznajući se s djelima Petera Koglera i Ivana Kožarića, upoznat ćemo i neke od osnovnih pojmova bez kojih bi naše razumijevanje skulpture bilo nepotpuno: volumen, prostor, ploha, površina, svjetlo i sjena.

Voditeljica radionice: Melita Omeragić, akademska kiparica, u suradnji s Udrugom Praktikum.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.