Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Projekt „Umjetnost igre“

Natječaj na razini Hrvatske namijenjen svima koji žele napraviti kreativnu video igru.

U tijeku su prijave za projekt „Umjetnost igre“, natjecanje u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti i Machina centra game dizajna. Natjecanje je namijenjeno svima koji su zainteresirani za gaming industriju i koji se žele okušati u izradi vlastite video igre, te je idealna prilika da mladi i talentirani pokažu svoje znanje i kreativnost.

Kako nam je želja da se prijave zainteresirani iz cijele Hrvatske, natjecanje će se održati isključivo putem interneta, a sve prijave se zaprimaju putem web stranice http://msu.machina.hr/. Prijave za natjecanje traju dva tjedna, do 06.ožujka 2015. godine nakon čega svi prijavljeni timovi dobivaju informaciju o zadanoj temi te pravilima natjecanja.

Timovi će u tjedan dana napraviti video igru na platformama po njihovom izboru. Završene video igre šalju se sucima kako bi mogli odabrati pobjednike. Objava pobjednika odvija se na zatvaranju natjecanja u prostorima MSU-a, te se najbolje ocijenjeni radovi izlažu u specijalnoj prezentaciji u organizaciji MSU-a.

Za dodatne informacije:

Machina game dizajn centar

machina@machina.hr

Machina je centar za razvoj video igara i industrije video igara. Centar mladim ljudima i profesionalnim osobama s relevantnim iskustvom pruža mjesto gdje mogu unaprijediti svoje znanje i vještine kroz formalno učenje ali i kroz suradnju s drugim osobama i timovima. Kako bi pružio cjelokupni pregled ne samo razvoja jedne igre već i igre kao ekonomske aktivnosti, centar kao takav djeluje i kao izdavačka platforma te novim timovima omogućuje plasman završenih igara na svjetska tržišta.

Muzej Suvremene Umjetnosti

msu@msu.hr

Muzej suvremene umjetnosti od samih početaka, 1954. godine, pozicionira se kao jedna od najvažnijih institucija suvremene umjetnosti u regiji otvorena prepoznavanju i predstavljanju različitih umjetničkih tendencija i iznimnih umjetničkih osobnosti.

MSU je živo mjesto stvaranja, izlaganja, interpretiranja i čuvanja suvremene umjetnosti u svim njezinim pojavnostima. Cilj mu je poticati i njegovati razumijevanje suvremene umjetnosti stručnim, inovativnim i edukativnim korištenjem izložaba i zbirki, omogućujući najrazličitijim grupama posjetitelja učenje, kreativnost i jedinstven doživljaj. Kao multiprogramska ustanova posreduje baštinu i suvremenu scenu, od vizualnih preko izvedbenih do filmske umjetnosti, te je tako čini aktivnim i kritičkim dijelom zajednice.

Muzej suvremene umjetnosti, ponajprije, nastoji biti javni i autonomni prostor u kojem se svakodnevno testiraju i propituju kategorije društvene angažiranosti, odgovornosti i jednakih mogućnosti za sve. Neposrednom komunikacijom s umjetnicima i publikom, uvažavanjem njihova iskustva dovedimo u pitanje dostignuto da bismo se mogli mijenjati i osnaživati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.