Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: MRLJA NIJE GREŠKA

ZUP, Školica, subota 7. ožujka, od 15 do 17 sati

Dob djece: 6 do 11 godina

Mrlja svojim oblikom često može odudarati od površine na kojoj se nalazi i stoga nas podsjećati na različite pojave, likove i predmete. Doživljavamo li neku mrlju boje na slici kao pogrešku ili namjeru umjetnika? Umjetnik može cijelu sliku izraditi kapanjem boje po platnu, a ponekad može po njemu i hodati. Zvuči kaotično i pomalo “neumjetnički”, zar ne? Jesu li slučajno umjetnici prolijevali boju slikajući ili su pomno planirali nastanak svojih umjetničkih “mrlja”?

Neki su umjetnici uz sve to na svoja slikarska platna dodavali neobične materijale kao što su pijesak, vosak, cement… Ponekad su zarezivali i palili platna. Kakva je svrha takve umjetnosti i što nam umjetnici njome kazuju?

Saznat ćemo što se skriva iza ovakvih slika nadasve neobičnog oblika i sadržaja, a na kreativnoj radionici u prostoru Školice potrudit ćemo se da i naši likovni radovi budu smisleno “mrljeviti” i zanimljivi.

Voditeljica: Iva Ćurić, profesorica likovne kulture

Materijal i pribor su osigurani. Odjenite „radnu“ odjeću!

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 6.3.2015.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.