Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Ciklus radionica tijekom proljetnih školskih praznika

PROLJETNI FRIZ

Kako nas proljeće ne bi iznenadilo svojim dolaskom, spremamo mu klopku: pripremit ćemo sve kako bismo tijekom proljetnih praznika - u našim radionicama - uhvatili neka od njegovih znakovitih obličja, boja i pojava na našoj dugoj papirnatoj traci - frizu.

Složno i marljivo bacit ćemo se na posao i zajednički izraditi veliki proljetni friz. Uhvatit ćemo se u koštac s proljetnim klorofilom, zazelenit ćemo sve što se zazeleniti može, patkice u obližnjoj bari, cvijeće i povrće, mrave i ostale kukce, pa čak i naše osjećaje. Svakog dana koristit ćemo druge tehnike - drvene bojice, flomastere, tempere, kolaž, kako bi naš friz uhvatio različita raspoloženja. Potražit ćemo nadahnuće i u stalnom postavu Muzeja, gdje ćemo u Zbirkama u pokretu vidjeti kako se boja, tekstura i reljef mogu uklopiti u našu proljetnu friz-slagalicu.

Kreativne radionice odvijat će se tijekom proljetnih školskih praznika, radnim danom, od utorka 31. 3. 2015. do petka 3. 4. 2015, od 12 do 13 sati.

Odjenite radnu odjeću!

Taj ćemo proljetni friz na kraju izložiti u predvorju Školice, kako bi i ostali posjetitelji mogli uživati u našem viđenju proljeća.

Voditeljica radionica: Hanan El Sayed, povjesničarka umjetnosti

Prijave na: eduakcija@msu.hr, najkasnije do 27. 3. 2015.

Radionice su besplatne, materijal i pribor su osigurani.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.