Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: ELASTIČNA EKSTENZIJA

ZUP, Ekstenzija, subota, 14.3.2015., od 15 do 17 sati

Dob djece: 6 do 11 godina

Kipovi i skulpture trebaju prostor da bi mogli živjeti punim plućima - to odavno znamo, zar ne? Ove subote podsjetit ćemo se šetnjom kroz stalni postav kako se pritom ponašaju skulpture zatvorenog volumena i čvrstih masa, a kako one koje se šire, istanjuju i ne dopuštaju da ih ograničimo u prostoru. Mnogi od vas već poznaju neobičnu skulpturu naziva Narančasta ekstenzija. Saznat ćemo, među ostalim što znači riječ ekstenzija i zašto je prostor u kojem ćemo imati radionicu nazvan upravo tim imenom.

U Ekstenziji ćemo uz pomoć višebojnih vrpci, špagice, vune i elastičnih gumenih traka “premjeriti” prostor i preoblikovati ga, pokušavajući napraviti zajedničku “elastičnu ekstenziju”. Usto, naučit ćemo zašto takve skulpture nazivamo instalacijama te kako se one ponašaju u odnosu na prostor koji su zaposjele.

Prilikom izrade naše instalacije, bit će tu različitih ritmova i pokreta sličnih plesu, stoga pripremite i udobnu obuću, tenisice ili baletne papučice. Također, imate li neko klupko vune ili špage, donesite ga da naša “elastična ekstenzija” poprimi što zanimljiviji linijski oblik i osvoji što veći prostor.

Autorica radionice: Nada Beroš, voditeljica Pedagoškog odjela

Voditeljica: Melita Omeragić, akademska kiparica u suradnji s Udrugom Praktikum

Materijal i pribor su osigurani. Odjenite „radnu“ odjeću i obuću!

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 13.3.2015.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.