Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

HŽ i MSU: Popust za putnike – posjetitelje tijekom 2015.godine

Od 15. ožujka 2015. do 15. ožujka 2016. posjetitelji MSU-a i korisnici HŽ Putničkog prijevoza ostvaruju popust na ulaznice i povratne prijevozne karte.

Uz predočenje karte za vlak ostvaruje se pravo na popust pri kupnji ulaznica u MSU. Cijena ulaznice s popustom iznosi 20 HRK. Putnici – posjetitelji muzeja ostvaruju popust od 40% na redovnu cijenu povratnih prijevoznih karata za 1. i 2.razred svih vrsta redovnih vlakova u unutarnjem prijevozu, sukladno voznom redu. Osnovu popusta činit će ulaznica za MSU. Datum otisnut na ulaznici mora biti unutar roka valjanosti prijevozne karte. Popust se ne može primijeniti na udaljenostima kraćim od 25 kilometara. Pravo na navedeni popust imaju putnici koji pri kupnji prijevozne karte izjave da putuju na izložbu u MSU, a u povratku prilikom pregleda prijevoznih karata u vlaku, dužni su vlakopratnom osoblju pokazati ulaznicu muzeja, s datumom unutar roka valjanosti prijevozne karte.

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb priprema izvrsne izložbe tijekom 2015. godine od kojih ističemo izložbu Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse (BAUNET) izložba je koja će biti održana u Muzeju suvremene umjetnosti od 9. svibnja do 26. srpnja 2015. godine. Izložba će cjelovito istražiti i prezentirati djelovanje umjetnika iz regije koji su se školovali na znamenitoj međunarodnoj školi za arhitekturu, dizajn i vizualne umjetnosti Bauhaus, a dolaze iz Hrvatske: Otti Berger, arh. Gustav Bohutinsky, Ivana Tomljenović Meller, i regije: August Černigoj iz Slovenije i arh. Selman Selmanagić iz Bosne i Hercegovine. Izložbom u MSU bit će prikazani i valorizirani opusi navedenih umjetnika – studenata na Bauhausu, zatim utjecaji obrazovnog koncepta Bauhausa na njihove individualne umjetničke prakse, kao i na poslijeratnu umjetnost u regiji. Uz navedeno, kao komparativni materijal na izložbi će biti prikazani radovi čuvenih profesora na Bauhausu, znamenitih umjetnika, među kojima ističemo Marcel Breuera, Vasilij Kandinskog, Paula Kleea, László Moholy-Nagy i druge. Tako će po prvi put biti prikazane iznimno važne veze naših studenata i profesora kod kojih su polazili nastavu.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.