Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

T-HTnagrada@msu.hr razgovori: Martina Kramer i Vesna Rohaček / Dora Đurkesac

MSU, Prostor za povremene izložbe, četvrtak, 19. ožujka u 17h

Moderatorica: Nada Beroš

Popratni program ovogodišnje, osme po redu izložbe hrvatske suvremene umjetnosti

T-Htnagrada@msu.hr, započinjemo razgovorom s umjetnicama Martinom Kramer i tandemom Vesnom Rohaček / Dorom Đurkesac. Autorice će predstaviti vlastite radove prezentirane na izložbi, koji na specifičan način obrađuju temu svjetlosti i njenu prirodu.

Martina Kramer instalacijom Penroseove zvijezde – 3/5 istražuje skrivenu prirodu svjetla. Smatra kako ne postoji jednostavan odgovor na pitanje: „Što je svjetlost?“ jer nijedno znanstveno objašnjenje ne može u potpunosti obuhvatiti doživljajnu percepciju, baš kao što se finoća svjetlosne teksture koju vidimo ne može racionalno opisati. Interaktivna luminokinetička instalacija Interval tandema Vesna Rohaček / Dora Đurkesac pak istražuje odnose između kretanja, prirodnih fenomena i fizikalnih zakona gibanja vode, a nastala je eksperimentiranjem s karakterističnim svojstvima valova te svjetlosnim refleksijama i prostorom.

Razgovor s Martinom Kramer i Vesnom Rohaček / Dorom Đurkesac vodit će Nada Beroš, muzejska savjetnica i voditeljica Odjela za pedagošku djelatnost MSU-a. Nastojat ćemo uključiti u razgovor i publiku, koju pozivamo da pitanjima, komentarima i vlastitim razmišljanja o radovima umjetnica potakne diskusiju.

Okupljanje na recepciji MSU-a u 17 sati, nakon čega nastavljamo razgovor pred navedenim radovima u prostoru izložbe T-HTnagrada@msu.hr.

Ulaz na izložbu i sudjelovanje u programu su besplatni.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.