Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Muzej kao pozornica 2

MSU, Stalni postav, subota, 28. ožujka od 15 do 16 sati

Dob djece: 8 do 12 godina

Nastavljamo druženje s glumcem Draženom Šivakom, autorom omiljene predstave za djecu (i roditelje) Rođenje. U zadnjoj radionici Dražen nas je oduševio svojim pristupom umjetničkim djelima postavljenim u Zbirkama u pokretu. Ove subote, u razgovoru s njim saznat ćemo zašto se muzej može usporediti s pozornicom te na koji način publika uključena u šetnju muzejom postaje dijelom te pozornice.

S Draženom ćemo također saznati kako se postaje glumcem, što zapravo čini glumačku profesiju i zašto obične, svakodnevne radnje dobivaju drukčije značenje kada se izvode na pozornici? Zašto ponekad kažemo za nekog da glumi, a nije na pozornici niti je glumac? Tko su sve ostali sudionici kazališta – vidljivi i nevidljivi? Što u njemu radi šaptač, a što inspicijent?

Po čemu se glumac i publika razlikuju i mogu li oni zamijeniti svoja mjesta?

Može li glumac glumiti bez rekvizita, scenografije, kostima?

Pitanja je puno, a u želji da odgovorimo na neka od njih - kroz glumu, igru i pokret ... - sigurnu ruku pružit će nam glumac Dražen Šivak. Obećajemo, kao i prošli puta, puno smijeha i dobrog raspoloženja, o čemu vas mogu uvjeriti i fotografije s prošle radionice.

Voditelj radionice: Dražen Šivak, glumac

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 27.3.2015.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.