Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

MIMO: Bebè Na Volè i FOR

Dvorana Gorgona, nedjelja, 29. ožujka u 20 sati

Projekt Medijski Inventar Muzičkih Originala nastavlja s promocijom autentične domaće glazbe koncertima u izravnom prijenosu na Prvom programu Hrvatskog radija i u "live streamingu".

Svestrani indie bluzer iz Zagreba Bebè Na Volè i četveročlani akustični rock bend FOR nastupit će u nedjelju, 29. ožujka 2015. u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Projekt MIMO (Medijski Inventar Muzičkih Originala) pokrenut je u partnerstvu udruge ViBRa, incijative FREE STAGE i HRT-a temeljenom na zajedničkim ciljevima i težnjama ka doprinosu pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb.

Druga sezona projekta MIMO sastoji se od ciklusa koncerata koji će se održati od listopada 2014. do lipnja 2015. svake prve nedjelje u mjesecu u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti. Na svakom koncertu bit će predstavljen jedan kantautor i jedan sastav, a odabrani su prema tri osnovna kriterija: kvaliteta, autentičnost i nedovoljna zastupljenost u javnosti. Koncerti imaju izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na više internet portala. Edukativnom aspektu publike doprinosi amfiteatarski oblik dvorane koji omogućuju posjetiteljima nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čisti 3D zvuk. Također, svaki koncert ugošćuje stručne osobe iz svijeta glazbe koji komentiraju izvođače i glazbu koja se sluša.

Glavni cilj MIMO projekta je osigurati vidljivost i kontinuirani razvoj autentičnog glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj koje uspješno prati europske trendove te je prepoznato i cijenjeno kod nas i u svijetu.

Urednik programa ispred MSU: mr.sc Branko Kostelnik, producent

Adam Semijalac, DIY glazbenik poznatiji pod imenom Bebè Na Volè jedan je od najboljih blues vokala na ovim prostorima. Njegova glazba može se okarakterizirati kao root blues u kombinaciji s različitim indie žanrovima. Nakon 10 godina stvaranja originalne i njemu svojstvene glazbe, krajem siječnja 2015. izdao je "best of" na vinilnoj ploči pod nazivom "Time Of Great Depression" gdje je svoj cjelokupni opus sveo na 13 autorskih pjesama kojima je obuhvatio sve kreativne faze svog glazbenog izričaja.

S obzirom da posljednjih 10 godina živi isključivo od glazbe, Adam je svoje djelovanje proširio znatno dalje od koncertnih dvorana. Radi glazbu za kazališne predstave; član je koautorske inicijative OOUR-Zagreb, kazališta TRAFIK u Rijeci te ima preko 15 cjelovečernjih plesnih predstava iza sebe. Podučava gitaru, bass, banjo, mandolinu, a povrh svega snima film o Bebè Na Volè s redateljem Vladimirom Gojunom. Kako zvuči ovaj talentirani one-man-band glazbenik imat ćete priliku čuti i na MIMO-u.

FOR je progresivni akustični rock-bend oformljen 2013. godine u Zagrebu. Osnivač benda je kantautor Tomislav Malagurski kojem se pridružuju Frano Homen na udaraljkama, Miodrag Prelec na bas-gitari te naposljetku Slaven Špoljarić na osmožičanoj klasičnoj gitari.

Iako je sam bend teško smjestiti u neki određeni žanr, akustično izvedena glazba sadrži elemente rocka, popa, avangardnog jazza i klasike s tekstovima na engleskom jeziku koji su, unatoč melankoličnom ozračju, u cijelosti prožeti nadom i pozitivnim porukama. U svibnju 2013. počinju raditi na novom glazbenom materijalu, dok u siječnju 2014. počinju s prvim koncertnim nastupima. Predpremijerno, kako to i priliči MIMO koncertima, FOR će na nastupu u MSU-u izvesti nekoliko pjesama s nadolazećeg albuma čija će promocija biti sredinom travnja u koncertnoj dvorani Lisinski.

Cijena ulaznice je 20 kn (za srednjoškolce 10 kn) od čega je 75% namjenjeno izvođačima, a 25% za organizaciju budućih koncerata.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.