Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

T-HTnagrada@msu.hr razgovori: Davor Konjikušić i Borko Vukosav

Prostor izložbe, četvrtak, 26. ožujka u 17 sati

U popratnom programu osme izložbe hrvatske suvremene umjetnosti T-HTnagrada@msu.hr razgovaramo s dvoje umjetnika: Davorom Konjikušićem i Borkom Vukosavom, koji će predstaviti svoje fotografske radove prezentirane na ovogodišnjoj izložbi.

Davor Konjikušić kao početnu točku fotografske instalacije „Sveti ljudi“ upotrebljava službenu Šablonu za provjeru ispravnosti biometrijske fotografije koju je fotografima nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju dostavilo Ministarstvo unutarnjih poslova. Slijedeći te upute, fotografira portrete tražitelja azila u Hrvatskoj. Dopušta minimalne ekspresije lica koje pokazuju njihovu osobnost, odbijajući im oduzeti individualnost i svesti ih na arhivski podatak. Mijenjajući odnose moći preispituje ulogu medija fotografije kao političkog instrumenta za kontrolu i nadzor.

Borko Vukosav predstavlja seriju fotografija „Jezera“ snimljenu na području prve tvornice opeka u Zagrebu, osnovane 1885. godine u vlasništvu braće Müller. Tvornica je 1995. godine napuštena, ali su flora i fauna kompleksa stvorili novi sociološki fenomen. Kroz rad autor istražuje novonastalu situaciju i prenosi zatečeno stanje mjesta.

Razgovor s Davorom Konjikušićem i Borkom Vukosavom vodit će Ana Škegro, asistentica izložbe. Nastojat ćemo uključiti u razgovor i publiku, koju pozivamo da pitanjima, komentarima i vlastitim razmišljanja o radovima umjetnika potakne diskusiju.

Okupljanje na recepciji MSU-a u 17 sati, nakon čega nastavljamo razgovor pred odabranim radovima u prostoru izložbe T-HTnagrada@msu.hr.

Ulaz na izložbu i sudjelovanje u programu su besplatni.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.