Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Međunarodni simpozij: Hubert Hoffmann: od Bauhausa do Graza

Auditorium, Joanneumsviertel, Graz, petak, 27. ožujka od 10 do 17 sati

Osim izložbe o životu i djelu Huberta Hoffmana u Neue Galerie u Grazu (sastavni dio Univerzalnog muzeja Joanneum) u okviru projekta BAUNET, održat će se i simpozij posvećen istraživanju i prezentaciji opusa tog znamenitog arhitekta.

Na simpoziju Hoffmann: od Bauhausa do Graza sudionici se bave biografijama i djelima studenata Bauhausa iz srednje i jugoistočne Europe, s fokusom na područje bivše Jugoslavije. Prvi dio simpozija bit će usmjeren na utjecaje Bauhausa u regiji s osvrtom na osnivanje grupe EXAT 51 u Zagrebu koja je bila jedna od ključnih umjetničkih inicijativa u poslijeratnom razdoblju. Usto, bit će riječi o Avgustu Černigoju - središnjem predstavniku slovenske avangarde, zatim Selmanu Selmanagiću, koji je – poput Huberta Hoffmanna – bio uključen u planiranje rekonstrukcije razrušenog Berlina od 1940-ih do 1950-ih godina. Drugi dio simpozija posvećen je arhitektonskom i urbanističkom stvaralaštvu Hubertu Hoffmannu, a posebna tema razgovora bit će njegova uloga i djelovanje u Grazu.

Sudionici:

Aida Abadžić Hodžić, Sarajevo

Dubravko Bačić, Zagreb

Markus Bogensberger, Graz

Andrea Contursi, Köln

Eugen Gross, Graz

Heiner Hierzegger, Graz

Nataša Jakšić, Zagreb

Vesna Meštrić, Zagreb

Peter Peer, Graz

Heinz Rosmann, Graz

Karin Šerman, Zagreb

Marion Starzacher, Graz

Barbara Sterle Vurnik, Škofja Loka

Jadranka Vinterhalter, Zagreb

Anselm Wagner, Graz

Simpozij je organiziran u suradnji s Haus der Architektur i Technische Universität Graz.

Ulaz je slobodan

Izložba Hubert Hoffmann – sva arhitektura je prostorna umjetnost, kao i simpozij Hubert Hoffmann: od Bauhausa do Graza, dio su međunarodnog istraživačkog i izložbenog projekta "Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse“ (BAUNET).


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.