Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: GRADOVI

Prostor za povremene izložbe: T-HTnagrada@msu.hr, subota, 4. travnja od 11 do 13 sati

Dva su nam kiparska djela posebno zapela za oko u našoj šetnji po nedavno otvorenoj izložbi hrvatske suvremene umjetnosti THTnagrada@msu.hr. To su skulpture Igora Rufa: Stol s brdima i Marka Tadića Praznina između.

Uočit ćemo njihove sličnosti, ali još više će nas zanimati njihove razlike. Praznina između je trošna skulptura i svakoga časa može “iscurjeti” poput pijeska u pješčanom satu. To nas ne treba čuditi jer je Marko Tadić uistinu napravio svoj grad I kuće u njemu od pijeska, slično kulama kakve gradimo na pješčanim plažama. Druga skulptura, ona Igora Rufa je čvrsta, ali ne i masivna jer njenu sivu površinu iznutra osvjetljava svjetlo i čini ju lakom. Na oblačiću koji podsjeća na one iz stripa “lebdi” mali radni stol iz umjetnikova djetinjstva, “nadograđen” sivim brdom. Pokušat ćemo odgovoriti na pitanje o čemu su maštali Marko i Igor dok su (g)radili svoje skulpture od pijeska, drveta, poliestera i smole, koje će i nama biti poticaj za gradnju grada od skromnijih materijala poput kartonskih kutija, rolica papira i sličnih ostataka ambalaže iz naših kupaonica, kuhinja, smočnica i podruma…

Voditeljica: Hanan El Sayed, povjesničarka umjetnosti

Radionica je besplatna. Materijal i pribor su osigurani.

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 3.4.2015.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.