Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

T-HTnagrada@msu.hr razgovori: Ana Opalić i Tanja Vujasinović

Prostor izložbe, četvrtak, 2. 4. 2015. u 17 sati

Umjetnice Ana Opalić i Tanja Vujasinović će predstaviti vlastite radove izabrane u selekciji ovogodišnje izložbe.

Dom, 2010-2014.

Ana Opalić je od početka 2010. do sredine 2014. godine radila kao snimateljica na projektu Osobna sjećanja na rat i druge oblike političkog nasilja od 1941. do danas udruge Documenta iz Zagreba. Svrha projekta je bila sakupiti pet stotina video-svjedočanstava osoba s neposrednim iskustvom rata. Putujući po cijeloj Hrvatskoj, imala je povlastitcu upoznavati ljude koji su bili voljni podijeliti svoju potresnu priču, biti u njihovu domu i zadobiti povjerenje i dopuštenje da ih fotografira.

Neisporučeni neoni gospodina Lackovića, 2013-2014.

Film Tanje Vujasinović prati razvoj i nestanak tehnologije izrade neonskih reklama na našim prostorima, što se u potpunosti preklapa s radnim vijekom gospodina Lackovića. Pedesetih godina prošlog stoljeća, još kao srednjoškolac, bio je jedan od prvih stručnjaka koji su se počeli baviti neonom na ovim prostorima, a 2009. godine prisiljen je otići u mirovinu jer više nije u mogućnosti zarađivati od obrta koji je, pod bremenom spornih energetskih regulativa, ustupio mjesto novoj LED tehnologiji.

Razgovor s Anom Opalić i Tanjom Vujasinović vodit će Leila Topić, voditeljica Zbirke fotografije, filma i videa, i medijske umjetnosti MSU-a. Nastojat ćemo uključiti u razgovor i publiku, koja može pitanjima potaknuti diskusiju ili ponuditi razmišljanja o radovima umjetnica.

Okupljanje na recepciji MSU-a u 17 sati.

Ulaz na izložbu je besplatan.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.