Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: OTISAK PRIRODE

Okolina MSU-a, izložba THTnagrada@msu, Školica, subota, 11. 4. 2015. od 15 do 17 sati

U ovoj dinamičnoj, trodijelnoj radionici, malo ćemo boraviti u prirodi, malo u umjetnosti i na kraju završiti s praktičnim radom u maloj kreativnoj radionici u Školici.

Sigurno ste već primijetili da se u blizini Muzeja nalaze ostaci divljih vrtova, tragovi neuređene prirode. Upravo tu potražit ćemo neke od biljaka koje će nam poslužiti za naš herbarij. Potom ćemo zajedno s voditeljicom radionice, Katarinom Ivanišin Kardum, pogledati njezin rad iz serije Mrtve prirode/Still Landscapes, predstavljen na našoj izložbi suvremene hrvatske umjetnosti T-HTnagrada@msu. U tom je radu umjetnica koristila arhivske fotografije starih diorama iz zbirke Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, u kojem je radila kao muzejska pedagoginja, te nove fotografije njihovog sadašnjeg stanja. Pronađene fotografije diorama umjetnica je „prenijela“ u crteže ugljenom, a fotografije sadašnjeg stanja u akvarele velikih formata. Uz pomoć umjetnice naučit ćemo da se ovdje ne radi o „kopiranju“ prirode, jer su i crtež u ugljenu i fotografija i akvarel samo još jedan umjetni oblik naizgled prirodnih motiva.

U radionici u Školici iskušat ćemo zatim eksperimentalne metode crtanja/slikanja. Izradit ćemo herbarij uz korištenje biljaka kao likovnog sredstva – slikat ćemo otiskom biljaka na papiru. Tako će naš herbarij biti ne samo mjesto susreta umjetnosti i znanosti, nego i kreativne igre.

Mjesto: okolina MSU-a, izložba T-HTnagrada@msu, Školica

Dob: 6 do 11 godina

Okupljanje u 15 sati u predvorju MSU-a

Autorica i voditeljica radionice: Katarina Ivanišin Kardum, umjetnica i muzejska pedagoginja

Radionica je besplatna. Materijal i pribor su osigurani.

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 10. 4. 2015.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.