Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: KAKO SE MIHA PRESELIO U MUZEJ?

ZUP, Školica, subota, 25. 4. 2015. od 15 do 17 sati

RADIONICA U SKLOPU MUZEJSKE EDUKATIVNE AKCIJE ODRŽIVOST (18. 4. - 18. 5. 2015)

„Miha je dječak od dvanaest godina. Pravi pravcati. Zato Miha ima svoju sobu. U sobi su zidovi, pod, strop, krevet, ormar, stol, mali stol, stolica, klavir, knjige, školske knjige, čekić, još nekoliko alatki koje su tajanstveno nestale iz tatine kutije za alat, olovke, gumice, dijelovi više šestara, skrivene zalihe čokolade, stanoviti broj maminih figura za šah, nekoliko mumificiranih muha, brižljivo pohranjenih u kutijama šibica, sportska oprema i još bezbroj drugih vrlo važnih stvari. Ne računajući zidove, pod i strop, ništa od navedenog nije na svojemu mjestu.“

Ovo je ulomak iz knjige Vladimira Rismonda Zgode iz Mihine sobe, koju su neki od vas već pročitali. Sada nam se pruža prilika da upoznamo pisca te knjige i porazgovaramo s njim o tome što tolike stvari čine u sobi jednog dvanaestogodišnjaka, te kako predmeti, zahvaljujući mjestu na kojima su smješteni, mogu u potpunosti promijeniti svoje značenje. Možemo li Mihinu sobu preseliti u Muzej i što bi se pritom dogodilo? U šetnji muzejom naići ćemo na jednu drugu sobu, u kojoj se nalaze mnogi stvarni predmeti, poput kreveta, stolca, ormara, kovčega, novina... i usporedit ćemo to otkriće s Mihinom i vašom sobom.

Donesite i vi na našu radionicu neki svoj predmet koji vam je pomalo dosadio i koji traži „preuređenje“: blok, pernicu, neispravnu baterijsku svjetiljku, kuglice za bor... a što biste možda mogli pretvoriti u umjetnički predmet dostojan izlaganja u muzeju. Oni koji radije crtaju, u društvu s voditeljem, nacrtat će kreativni (ne)red vlastitog kutka ili sobe.

Dob djece: 8 do 13 godina

Voditelj: Vladimir Rismondo, pisac i umjetnik

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka 24. 4. 2015.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.