Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: KAKO STVARI POSTAJU UMJETNOST?

ZUP, Školica, subota, 2. 5. 2015, od 15 do 16 sati

RADIONICA U SKLOPU MUZEJSKE EDUKATIVNE AKCIJE ODRŽIVOST (18. 4.-18. 5. 2015)

Kako se moglo dogoditi da stari, napušteni Renault 4 postane izloškom u umjetničkom muzeju? Je li riječ o dosjetki ili „ozbiljnoj“ umjetnosti?

U postavu Zbirki u pokretu nalazi se dvadesetak umjetničkih djela za koja bismo na prvi pogled mogli pomisliti da su obične stvari kada se ne bi nalazila u galerijskim dvoranama (stare cipele, ormari, kovčeg, košulje, vile...). Tko je, kada i zašto odlučio proglasiti te „stvari“ umjetnošću? I zašto se takva djela nazivaju ready-madeom?

Tumačeći desetak ready-made radova, prošetat ćemo Zbirkama u pokretu i saznati kako su ti, nekad obični predmeti, uz intervenciju umjetnika poprimili novi život, reciklirali se i nadogradili, zapravo, samoodržali se u muzeju. Nakon toga, uz pomoć voditeljice, pokušat ćemo riješiti zagonetke i odgovoriti na pitanja iz mini vodiča i radne bilježnice “Kako stvari postaju umjetnost?”

Dob djece: 6 do 12 godina

Voditeljica: Hanan El Sayed, povjesničarka umjetnosti

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do četvrtka, 30. travnja 2015.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.