Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Harp Explosion i Antenat u drugoj sezoni projekta MIMO

3. svibnja 2015. u 20 sati, Dvorana Gorgona

Projekt Medijski Inventar Muzičkih Originala nastavlja s promocijom autentične domaće glazbe koncertima u izravnom prijenosu na Prvom programu Hrvatskoga radija i live streamingu na internetu.

Zagrebački sastav Antenat i one man band Harp Explosion nastupit će u nedjelju, 3. svibnja 2015. u 20h u dvorani Gorgona, Muzeja suvremene umjetnosti.

Jednom je netko rekao: 'Antenat je najpoznatiji nepoznati bend' i time je jako dobro sažeo opis tog zagrebačkog benda. Antenat je, naime, još prije osamnaest godina osnovala skupina prijatelja iz zagrebačkog kvarta Špansko. Počeli su kao standardni rock-kvintet s bubnjem, basom, dvije gitare i vokalom. S vremenom se postava benda širila, mijenjajući glazbene stilove. Bend je sve više nastupao, profilirajući vlastiti glazbeni izričaj koji danas nazivaju – subreggae. Subreggae je, kao pojam, izmislio sam bend zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. Za svoju muziku vole reći da je to 'jedna velika heterogena smjesa u homogenom izdanju'. Iza sebe ima tri albuma: Subing (2006., Kingston records), Karavana (2008., Dirty Old Label) i Izlet (2013., Dirty Old Label), nekoliko stotina odsviranih koncerata po regiji i Europi i ono što najviše cijene - svoju brojnu, vjernu i divnu publiku. I fanovi sigurno neće propustiti njihov nastup u Gorgoni!

Igor Djeke - Iggy je bio frontmen vinkovačkog garage benda Thee Knuckleheads. Svirao je i u vinkovačkoj reggae dub grupi Sopotopot, a trenutačno je član kultnog beogradskog sastava Disciplin A Kitschme. Svoj solo projekt Harp Explosion prvi je puta predstavio publici 2009. godine. Nastupao je u brojnim klubovima diljem regije i inozemstva od kojih valja istaknuti njegove nastupe na one man band festivalu u Portugalu.
Iggy svoje albume snima u kućnoj DIY produkciji. Njegov prvijenac “In 5, 4, 3, 2, 1…” bio je autorski, dok drugi album “Take Cover” sadrži obrade omiljenih mu izvođača. Petu godišnjicu Harp Explosiona obilježio je objavivši treći album “5 Years Later” na kojem je ugostio domaće i strane glazbenike, a dvije pjesme s tog albuma objavljene su i na vinilnoj singlici za švicarsku izdavačku kuću Noisegames Records.
Harp Explosion je svojevrstan spoj tradicionalnog s modernim - Iggy svoj vokal i 'prljavi' zvuk usne harmonike spaja s digitalnim efektima, loopovima i ritmovima. Sve zajedno je zapakirano u garage-blues repertoar koji se sastoji od autorskih stvari popraćenih zvučnim najavama starih trash filmova. Kako to zvuči uživo – provjerite na MIMO koncertu!

Cijena ulaznice je 20 kn (za srednjoškolce 10 kn) od čega je 75% namijenjeno izvođačima, a 25% za organizaciju budućih koncerata.

urednik programa ispred MSU: mr.sc. Branko Kostelnik, producent MSU


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.