Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Zmajevi u Weimaru i u MSU

Uz kupljenu ulaznicu za izložbu Bauhaus na poklon dobijete zmaja!

U brojnim radionicama početkom svake jeseni na Bauhausu su profesori, studenti, školarci i djeca izrađivali zmajeve s kojima su zatim hodali u povorci kroz Weimar, i penjali se na vrh brda gdje bi održali natjecanje u puštanju zmajeva. Takav način razonode bio je sukladan nekonvencionalnom, novom načinu života na Bauhausu, prožetom eksperimentiranju u plesu, glazbi, vrtlarenju, stilu odijevanja... Upravo traganje za novim okruženjem motiviralo je studente i profesore da organiziraju festivale zmajeva i povežu ga s glazbom koju je izvodio zanimljiv Bauhaus bend, a koji je bio na čelu festivalske povorke. Takvo ozračje privlačilo je mnoštvo publike ne samo iz Weimara nego i iz okolnih gradova.

Po uzoru na studente Bauhausa, u sklopu projekta BAUNET i u povodu otvorenja izložbe, angažirali smo učenike aranžersko-scenografskog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba da na radionicama izrade zmajeve koje će prezentirati među publikom na otvorenju, u subotu 9. svibnja 2015.

Tako ćemo otvorenje približiti pravom bauhausovskom duhu, a i nadalje za cijelo vrijeme trajanja izložbe svaki posjetitelj s kupljenom ulaznicom dobit će prigodnog zmaja na dar.

Ujedno zahvaljujemo gospođi Ruth Betlheim na inicijativi izrade zmajeva, te Filipu Pintariću i učenicima Škole primijenjene umjetnosti i dizajna koji su se priključili ovom projektu.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.