Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Vodstvo za osobe oštećena vida i sluha: Kako stvari postaju umjetnost?

četvrtak, 7. svibnja 2015. u 17 sati

PROGRAM PRISTUP U OKVIRU PROGRAMA ODRŽIVOST (18. 4. - 18. 5. 2015)

U postavu Zbirki u pokretu, u cjelini Riječi i slike, nalazi se dvadesetak umjetničkih djela za koja bismo na prvi pogled mogli pomisliti da su obične stvari kada se ne bi nalazile u galerijskim dvoranama (stare cipele, ormari, kovčeg, košulje, vile, staklenke zimnice...). Tko je, kada i zašto odlučio proglasiti te „stvari“ umjetnošću? I zašto se takva djela nazivaju ready-madeom? Saznat ćemo to u ovom vodstvu koje smo upriličili u sklopu obilježavanja stote obljetnice pojma ready-made, koji je skovao Marcel Duchamp, francuski umjetnik, jedan od najutjecajnijih umjetnika 20. stoljeća.

Tumačeći desetak ready-made radova, prošetat ćemo Zbirkama u pokretu i saznati kako su ti, nekad obični predmeti, uz intervenciju umjetnika poprimili nov život, reciklirali se i nadogradili, zapravo, samoodržali se u muzeju.

Sudjelovanje u programu je besplatno za osobe s invaliditetom.

Voditeljica: Nada Beroš, muzejska savjetnica i voditelja Pedagoškog odjela

Program je ostvaren u suradnji s Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir koji osigurava prevođenje na hrvatski znakovni jezik.

Poželjno je prijaviti se na mail: eduakcija@msu.hr; telefon: (01)605217


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.