Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

JAZZ ORKESTAR HRT-a

Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a, srijeda, 6. svibnja 2015. u 20 sati

JAZZ ORKESTAR HRT-a

Dvorana Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti

Jazz orkestar HRT-a i Muzej suvremene umjetnosti ove sezone udružuju se u koncertnom ciklusu koji u Dvoranu Gorgona, osim našeg, po specifičnom zvuku u svijetu hvaljenog Jazz orkestra, dovodi istinske zvijezde svjetske jazz scene. Na šest koncerata koji se mahom održavaju prve srijede u mjesecu, kada je ulaz za posjetitelje Muzeja suvremene umjetnosti slobodan, gostovat će čak tri dobitnika Grammya: saksofonist Ernie Watts, kontrabasist Christian McBride i trombonist Bart van Lier. Pridružuje im se i nagrađivani slovenski multiinstrumentalist Milko Lazar, a dva koncerata bit će posvećena domaćem jazz stvaralaštvu: skladbama članova Jazz orkestra HRT-a te najuspjelijim skladbama pristiglim putem natječaja.

Srijeda, 6. svibnja 2015. u 20 sati

Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a

Zahvaljujući natječaju na koji pristižu nova djela za Jazz orkestar HRT-a, naš ansambl privlači skladatelje iz cijele regije, svih generacija, koji se ujedinjuju u stvaranju novog zvuka.Večer novih skladbi pisanih baš za Jazz orkestar HRT-a, večer je praizvedbi i komunikacije s glazbenom sadašnjošću. Jazz orkestar HRT-a predvodit će Andreas Marinello.

S ciljem poticanja stvaralaštva za jazz orkestar i otvaranja prilika, uz ostalo i za mlade i neafirmirane skladatelje, Jazz orkestar HRT-a već niz godina organizira natječaj za nove skladbe. I ove godine moći će se ciklusu Jazz orkestra u Muzeju suvremene umjetnosti čuti najnovija skladateljska viđenja jazz orkestra i nove izražajne mogućnosti big band formacije.

Bit će to prigoda za publiku u Dvorani Gorgona i slušatelje u izravnom radijskom prijenosu da čuju nove uratke poznatih i afirmiranih autora naše glazbene scene kao i doprinose mladih glazbenika. Od pristiglih skladbi na natječaj, za izvedbu ih je izabrano jedanaest:

Silvije Glojnarić: Big Dig
Ivan Božičević: Bulbul Blues
Krešimir Herceg / obr. Reinhard Sumerer: Brick's Herd
Zoran Majstorović: Dear Kenny
Ivan Bonačić: Vague Truth
Emiliano Sampaio: Solo For Zagreb
Joe Kaplowitz: Missing Time
Miro Kadoić: Dark Energy
Davor Križić / obr. Luka Žužić: Waltz Through The Night
Davor Doležal: Zaveslaj
Uglješa Novaković: Mrs. No Name


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.