Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

RADIONICA UZ MEĐUNARODNI DAN MUZEJA: STARE SLIKE KAO NOVE SLIKE

Klinika za dječje bolesti u Zagrebu "Klaićeva", 18.5. 2015. u 11 sati

U ponedjeljak, 18. 5. 2015. u 11 sati obilježit ćemo Međunarodni dan muzeja radionicom pod nazivom Kako stvari postaju umjetnost. Radionica je dio velike muzejske edukativne akcije Održivost, koja se odvija u 54 hrvatska muzeja i završava 18. svibnja.

Tim povodom djeci u Klaićevoj donijet ćemo veliku „zavjesu“ austrijskog umjetnika Petera Koglera, koja je nastala ove zime u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu kao dio umjetnikove samostalne izložbe.

Peter Kogler je umjetnik koji uz pomoć moderne tehnologije stvara neobične prostorne slike, objekte i ambijente, dizajnirane korištenjem kompjutorskih programa i laserskih projekcija. Mi ćemo, pak, starinskim tehnikama, crtanjem i bojanjem, pokazati kako je moguće produžiti život slici i nakon što je izložba, za koju je ona bila napravljena, završena. Saznat ćemo tako što znači pojam „održivost“ u muzeju.

Voditeljice radionice: Nada Beroš i Hanan El Sayed, Pedagoški odjel Muzeja suvremene umjetnosti.

Sav pribor i materijal osigurava MSU.

Za dodatne informacije: eduakcija@msu.hr, ili na telefon 01 6052719.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.