Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Društvene igre u sklopu projekta Untold / Neizrečeno i The Courage

subota 23.svibnja 2015. od 11 do 18 sati, na terasi kafića MSU

Kao dio umjetničkog projekta Untold / Neizrečeno, autorice Irene Hodzic, koji se cijelu godinu odvija u prostoru kafića Muzeja suvremene umjetnosti, ove subote 23.5.2015., u suradnji s udrugom „S igrom na stol“ u sklopu projekta The Courage, organizira se igranje modernih društvenih igara od 11 do 18 sati, na terasi kafića MSU-a.

U okviru The Courage projekta (www.center4courage.org) održavaju se različite humanističke radionice koje žele ukazati na aktualne probleme javne sfere i kulturno-sociološke situacije u gradu i zemlji. Radionice se dijele na humanističke radionice za djecu srednjoškolskog uzrasta, studente, te radionice hrabrenja za odgojno-obrazovane radnike i odrasle u večernjim satima. Unutar prostora caffea MSU tokom 2015. godine smješten je umjetnički projekt Untold / Neizrečeno koji pred očima publike i slučajnih posjetitelja cafea pruža priliku sudjelovanja u procesu stvaranja umjetničkih knjiga inspiriranih iskustvima humanističkih radionica i priložene pokretne knjižnice čiji sastavni dio postaju i sami sudionici.

Udruga Igranje kroz suradnju želi prezentirati igre koje razvijaju i potiču maštu te socijalne vještine. Tako će se igrati društvene igre kao što je Dixit kroz koju igrači trebaju smisliti čim bolje asocijacije na neobične i vrlo zanimljive slike. Zatim, predstavit će se društvene igre u kojima igrači trebaju otkriti skriveni identitet ostalih igrača - The Resistance: Avalon, Shadow Hunters, Bang. Za one malo iskusnije na raspolaganju će biti i 50-ak drugih igara koje će se moći zaigrati sa svojim društvom ili steći neke nove prijatelje.

Irena Hodzic(1971) završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu 1992. Izlaže od 1991. u zemlji i svijetu, nagrađivana za bodyart, ilustratorski i fotografski rad, knjigama umjetnika i fiber umjetnošću blisko vezana za Brooklyn Art Library NY. Radovi joj se nalaze u mnogim kolekcijama i galerijama.

Autorica Irena Hodzic predstavljena je u monografiji PRINCETON ARHITECTURAL PRESS i BROOKLYN ART LIBRARY NEW YORK pod naslovom “The Sketchbook Project World Tour”; jedna je od 100 izabranih umjetnika od 32 000 aplikanata iz cijelog svijeta a umjetničkim knjigama aktivno sudjeluje u radu navedene knjižnice već 8 godina. Prezentacija knjige održati će se u Centralnoj gradskoj Knjižnici grada New Yorka , 20.05.2015., a od studenog knjigu će se moći prelistati u studenom u prostoru kafića MSU-a.

Pozivamo sve zainteresirane da nas posjete i odigraju neku igru s nama. Cjelodnevna zabava je zagarantirana.

Ulaz je besplatan!

Za sve informacije možete se obratiti na: Marijan Mihić, marijan.mihic@igranje.hr

091/592 65 46


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.