Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Summit kreativnih i kulturnih industrija

MSU, od 21. do 22. svibnja 2015.

GOSPODARSTVO STVARANJA – razvoj kreativne i inovativne Hrvatske

Organizatori: Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, HUP-koordinacija kreativnih i kulturnih industrija

Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija na prvom će Summitu kreativnih i kulturnih industrija ( 21. – 22. svibnja 2015. godine) u Muzeju suvremene umjetnosti raspravljati o podršci državne uprave u smjeru privatnih ulaganja. Predstavnici Klastera smatraju kako ne postoji dovoljno jaka javna podrška Vlade i političara kreativnim i kulturnim industrijama te kako je činjenica da ne postoji nacionalna strategija ozbiljna prepreka razvoju istih. Također je prepreka što ne postoji strukturna potpora razvoju kreativnih i kulturnih industrija te je potrebno definirati i provesti korekcije u sustavima javne uprave prilagođene njihovom razvoju.

Osim prezentacije rezultata nacionalne studije mapiranja sektora kreativnih i kulturnih industrija Ekonomskog instituta u Zagrebu (Uvod:Ivana Nikolić Popović, HKKKKI,HUP-KKKI Prezentacija: EIZG), brojni govornici kroz predavanja i panel diskusije ukazat će na važnost otključavanja potencijala malog i srednjeg poduzetništva te ulogu države i EU tijela u financiranju i razvoju istih.

Područje kulturno/kreativnih industrija u fokusu je razvoja kako u Europskoj uniji tako i u svijetu,što je vidljivo u razvojnim dokumentima pojedinih zemalja. Stoga će se uz strane primjere poticanja i samozapošljavanja, n aSummitu izlagati o kulturnom identitetu Hrvatske i diskutirati između ostalog o eko sustavima, dobu digitalne ekonomije i kreativnom obrazovanju .

Paralelno će se održati sporedni program u organizaciji članica Klastera te će biti dodijeljena nagrada za kreativnost i inovativnost- organizator Udruga Mrak.

Više informacija na www.summit.hkkkki.eu


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.