Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Obilježavamo Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj

MSU, četvrtak, 21. 5. 2015.

U 21. stoljeću, u svijetu koji postaje sve više povezan, kulturna raznolikost neprocjenjivo je bogatstvo, pokretačka snaga razvoja temeljenog na toleranciji, međusobnom poštivanju, razumijevanju i prihvaćanju. Upravo to su načela kojima se rukovodi obilježavanje Svjetskog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj.

Tim povodom, u suradnji s Centrom za mirovne studije, u četvrtak 21. svibnja 2015. u 16 sati za grupu izbjeglica – tražitelja azila u Hrvatskoj organiziramo posjet i razgovor o izložbi Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse. U razgovoru s izbjeglicama, koje stjecajem različitih okolnosti napuštaju svoje sredine tražeći azil u europskim zemljama, rekreirat ćemo internacionalnu atmosferu slavne umjetničke škole Bauhaus u 20im i 30im godinama prošlog stoljeća, te prisjetiti se uzroka gašenja škole i bijega mnogih profesora i studenata dolaskom nacista na vlast u Njemačkoj 30ih godina. Usporedit ćemo duhovnu i političku klimu u Europi prije stotinjak godina s današnjim stanjem europskog društva.

Razgovor o izložbi i Bauhausu vodi: Hanan El Sayed, povjesničarka umjetnosti


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.