Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Kako dizajnom oblikovati poruku

Prostor povremenih izložbi i Školica, subota, 30.5. 2015. od 15 do 17 sati

Program kreativnih radionica uz izložbu Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse (BAUNET)

Dob polaznika: od 7 do 12 godina

Nastavljamo s ciklusom radionica na temu dizajna vezanih uz izložbu Bauhaus: umrežavanje ideja i prakse. Ove subote radionica je namijenjena učenicima nižih razreda osnovne škole. U sklopu radionice posjetit ćemo izložbu Bauhaus te upoznati na njoj nekoliko primjera dizajna slavnih arhitekata, umjetnika i dizajnera Bauhausa, te nastavljača njihovih ideja u pedesetim i šezdesetim godinama prošlog stoljeća.

No, da bismo razumjeli što je to dizajn potrebno je svladati osnovne elemente, rječnik i gramatiku oblikovanja. Upravo u tome pomoći će nam ideje i radovi slavnih umjetnika koji su djelovali kao profesori na umjetničkoj školi Bauhaus. Među njima i slikar Vasilij Kandinski, tvorac prve apstraktne slike, koji je spojio 3 osnovna geometrijska oblika s 3 osnovne boje i tako uspostavio odnos ravnoteže oblika i boja koji nazivamo "osnovnomrečenicom".

Naučit ćemo da dizajner ne oblikuje elemente dizajna prema vlastitom dojmu, jer bi tada željena poruka mogla biti pogrešno prenesena. Da bismo se mogli sporazumjeti dizajnom potrebna su nam neka posebna znanja, a osobito poznavanje rečenica vizualnog jezika. Nakon posjeta izložbi proučavat ćemo osnove vizualnog jezika i zajedno pokušati dizajnom oblikovati poruku tako da ona na pravi način prenosi željena značenja.

Voditeljica: Izvorka Jurić, dizajnerica

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr

Prijave su otvorene do petka, 29. svibnja 2015. Sudjelovanje na radionici je besplatno. Sav materijal i pribor su osigurani.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.