Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Jednostavno je lijepo

Školica, subota, 6. lipnja 2015. od 15 do 17 sati

Program kreativnih radionica uz izložbu Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse (BAUNET)

Dob djece: : 6 do 11 godina

Prije gotovo stotinu godina u njemačkom gradu Weimaru arhitekt Walter Gropius, zajedno s nizom umjetnika, osnovao je školu za arhitekturu i primijenjenu umjetnost, a nazvao ju je Bauhaus. U slobodnom prijevodu bau haus znači graditi kuću ili dom. Možemo se zapitati koja je poveznica “kućogradnje” s umjetnošću?

Znamo da svaki predmet ima svoj oblik, boju, namjenu. Koja je uloga stolca i svjetiljke i po čemu se oni, primjerice, razlikuju od kuće? Po svojoj funkciji ili po svome izgledu? Što je to dizajn i kako on utječe na naše živote? Takvim i sličnim pitanjima ozbiljno su se bavili umjetnici škole Bauhaus imajući na umu kako predmet mora biti funkcionalan, služiti svojoj svrsi i pritom biti lijep. Kakvu ulogu ima u tome jednostavnost i možemo li predmete koje su nastali u Bauhausu smatrati jednostavnima? U kakvom su odnosu jednostavnost i ljepota? Tijekom razgledavanja izložbe Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse pokušat ćemo odgovoriti na ta i još niz drugih pitanja o ovoj poznatoj umjetničkoj školi, a u kreativnoj radionici u prostoru Školice pokušat ćemo na neka od njih dati i svoje kreativne odgovore.

Radionica je besplatna, a materijal osiguran.

Voditeljica: Iva Ćurić, profesorica likovne kulture

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr najkasnije do petka 5. 6.2015.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.