Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Ljeto u MSU: Edo Maajka

Krovna terasa MSU, subota, 4. 7. 2015. u 21 sat

"Meni će biti gušt nastupat' u MSU, nisam u Zagrebu repo' već dosta dugo, a kol'ko se sjećam, u Zagrebu je uvijek bilo ludilo :) Ova serija koncerata u MSU je odlična ideja i drago mi je što sam dio toga. Ljetni koncertni period započinjem ovim nastupom u Zagrebu. Preko ljeta se nadam u Zagrebu uraditi većinu novog albuma, tako da me čeka moje dugo očekivano radno ljeto u Zagrebu." – rekao nam je Edo Maajka uoči svog koncerta na krovu MSU-a u subotu, 4. srpnja 2015, u sklopu druge sezone multimedijalnog programa Ljeto u MSU.

Edin Osmić, poznatij pod imenom Edo Maajka, glazbenik je koji ima status jednog od najboljih MC-ja Balkana. Njegove pjesme govore o socijalnoj nepravdi, ljubavi, mržnji, ratu, nacionalizmu, ljudima uopće, hip hopu, grafitima u maniri storytellinga, reprezenta pa i bettlea. Edo je glasnogovornik mlade urbane publike čije izjave i pojavnosti plijene pozornost i van glazbenih okvira.

Prvijenac "Slušaj Mater" izlazi 2002. i Edo postaje najbolji newcommer te godine na području Hrvatske, BiH ali i na prostorima Slovenije, Srbije i Makedonije je odlično prihvaćen. Drugim albumom "No Sikiriki", Edo potvrđuje status jednog od najboljih MC-ja Balkana. Treći album "Stigo Ćumur" mu donosi kao i prethodni albumi mnoštvo nagrada i pohvala u medijima. Surađuje sa prvacima srpske hip hop scene Sky Wikluh, Ajs Nigrutin, Timbe te Marchello i Bassivity ekipa. 2008. izdaje četvrti studijski album "Balkansko, a naše", te peti, "Štrajk mozga" 2012.

Surađuje i s grupama TBF, Hladno Pivo, Pips Chips i Videoclips, Diyala, Frenkie, Letu Štuke, Skroz, Defence, Sinestet, Dado Topić, Diyala, Studio Morris, Davor Erceg, the Books of knjige, Bolesna Braća, Nered, Stoka, General Woo, Elemental, El Bahattee i mnogim drugima.

Ne zaboravite, koncert Ede Maajke u MSU-u znači i odlazak u kino i izložbu Bauhaus.

U pretprodaji će se nuditi i paketi ulaznica za tri koncerta (s pripadajućim kinoprojekcijama i posjetom izložbi o Bauhausu), za 178 kuna Električni orgazam, Laibach i Edo Maajka. Ukoliko se plaća izvan paketa za koncert Ede Maajke trebat će izdvojiti 79 kuna.

U ciklusu Best of Metropolis redom je riječ o nagrađivanim najnovijim filmovima koje bi vrijedilo pogledati uvijek, a kamoli ljeti, i to u MSU-u koji će u cijenu ulaznice koja uključuje koncert i film, dodati još i posjet sjajnoj izložbi “Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse”.

Bauhaus je početkom 20. stoljeća apsolutno izmijenio svijet arhitekture, ali i primijenjenog dizajna i vizualne umjetnosti uopće. Gradovi ni 20. ni 21. stoljeća danas ne bi izgledali kako izgledaju da nije bilo Waltera Gropiusa i njegove škole umjetnosti u Weimaru, Desauu i Berlinu. Izložba stoga prikazuje opuse velikana iz Slovenije, Hrvatske i BiH koji su se tamo školovali, te ideje Bauhausa prenijeli u naše krajeve.

Mnoštvo pravih stvari za kulturni i civilizacijski oporavak od svakodnevnice osigurava

Jadransko osiguranje i podupire Turistička zajednica Grada Zagreba.

Medijski pokrovitelji: Radio 101 i 24 sata

Urednik programa i autor koncepta: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izožbenu djelatnost MSU

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.