Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Legendarni Električni orgazam na krovu MSU-a

subota, 18. srpnja 2015 u 21 sat

U subotu, 18. srpnja Ljeto u MSU na krov dovodi legendarni beogradski Električni orgazam koji ove godine obilježavaju 35. obljetnicu impresivne karijere.

Legende rock scene ovih prostora u svojoj dugogodišnjoj i prebogatoj karijeri izdali su desetke albuma i postali neizostavan dio svake rock enciklopedije. Grupu su početkom 1980. osnovali članovi grupe Hipnotisano pile, Gile i Jovec, kao i orguljaš Ljubomir Dukić. Na prvom nastupu u SKC-u bili su predgrupa samim sebi, Električnom piletu, a na Omladinskom festivalu u Subotici 1980. izazivaju skandal energičnim nastupom i rušenjem scenografije tijekom nastupa. Debi album nazvan „Električni orgazam“ snimaju 1981. te tako postaju prva grupa iz beogradskog novog vala koja snima album. Sredinom osamdesetih gotovo da prestaju postojati, no veliki povratak ostvaruju albumom „Zašto da ne“ iz 1994., kojim utvrđuju svoj neizostavan trag na novovalnoj sceni te da su jedan od vodećih bendova koji je uvijek grijao srca glazbenih zaljubljenika na nešto drugačiji način.

I ne zaboravite, koncert Elekrtičnog orgazma u MSU-u znači i odlazak u kino i izložbu Bauhaus.

U ciklusu Best of Metropolis redom je riječ o nagrađivanim najnovijim filmovima koje bi vrijedilo pogledati uvijek, a kamoli ljeti, i to u MSU-u koji će u cijenu ulaznice koja uključuje koncert i film, dodati još i posjet sjajnoj izložbi “Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse”.

Raspored projekcija Best of Metropolis na 18.7

od 18 i 20 sati

FRANCUSKINJE (Sous les jupes des filles), komedija, Francuska, 116 min, r. Audrey Dana, ul. Isabelle Adjani, Laetitia Casta, Vanessa Paradis

Pariz. Prvih 28 dana proljeća. 11 žena. Majke, poslovne žene, djevojke, ljubavnice, supruge. Sve predstavljaju lice današnje žene: kompleksnost, radost, eksplozivnost, drskost, nepredvidivost. Ukratko, paradoksalnost, potpunu dezorijentiranost, definitivno puno života, jednostavno... ženu!

Bauhaus je početkom 20. stoljeća apsolutno izmijenio svijet arhitekture, ali i primijenjenog dizajna i vizualne umjetnosti uopće. Gradovi ni 20. ni 21. stoljeća danas ne bi izgledali kako izgledaju da nije bilo Waltera Gropiusa i njegove škole umjetnosti u Weimaru, Desauu i Berlinu. Izložba stoga prikazuje opuse velikana iz Slovenije, Hrvatske i BiH koji su se tamo školovali, te ideje Bauhausa prenijeli u naše krajeve.

Ulaznice za koncert Elekrtičnog orgazma su u pretprodaji putem prodajne mreže Entria i na blagajni MSU-a.

Paket ulaznica za tri koncerta (s pripadajućim kinoprojekcijama i posjetom izložbi o Bauhausu), iznosi 178 kuna za Električni orgazam, Laibach i Edo Maajka. Cijena koncerta Električnog orgazma, ukoliko se plaća izvan paketa, iznosi 79 kuna.

Mnoštvo pravih stvari za kulturni i civilizacijski oporavak od svakodnevnice osigurava

Jadransko osiguranje i podupire Turistička zajednica Grada Zagreba.

Medijski pokrovitelji: Radio 101 i 24 sata

Urednik programa i autor koncepta: mr.sc. Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izožbenu djelatnost MSU

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.