Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Projekcija filma Christian Romanowski, Bauhaus: Mit i nesporazum i razgovor sa Seadetom Midžić o glazbi i Bauhausu

Nedjelja, 26. 7. 2015. u 17 sati

Projekcija filma Christian Romanowski, Bauhaus: Mit i nesporazum (Das Bauhaus: Mythos und Missverständnis) i razgovor sa Seadetom Midžić o glazbi i Bauhausu

Prostor izložbe Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse

Film Christiana Romanowskog Bauhaus: Mit i nesporazum dijelom prikazuje njihov oživljeni duh umjetnika, studenata na Bauhausu čije tragove pronalazimo svugdje u svijetu.

Godine 1919. u Weimaru je rođen mit. Njegov stvaratelj, arhitekt Walter Gropius, imao je viziju jasne, transparentne i funkcionalne građevine stvorene za čovjeka novog doba. To je bilo mjesto i svečanosti i manifesta, mjesto gdje su prema novom obrazovnom programu podučavali umjetnici poput Lyonela Feiningera i Paula Kleea. Nakon preseljenja škole u Dessau, nova zgrada, prozirni kubus od stakla i betona, postala je simbol škole budućnosti. No, za nacionalsocijaliste Bauhaus je bio trn u oku i škola u Dessau je zatvorena 1932. godine. Film Bauhaus: Mit i nesporazum snimljen je 2000. godine.

Ovaj film povod je razgovoru sa Seadetom Midžić o glazbi i Bauhausu.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.