Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Kreativna radionica: Hvatači snova - 2.

subota, 8. 8. 2015., Školica, od 15 do 17 sati

Ljeti često sanjamo o sladoledu, hladnoj limunadi ili ukusnoj lubenici. No neki snovi, poput onih koji se pojavljuju dok spavamo, nisu uvijek tako lijepi. Zašto ponekad sanjamo i zbunjujuće, čudne ili tužne stvari? Kako dozvati lijepe i otjerati loše snove?

Mnoga su indijanska plemena vjerovala da smo stalno okruženi dobrim i lošim snovima. Kako bi dozvali samo lijepe, ugodne snove, mnogi su Indijanci izrađivali hvatače snova, ili snovolovke. Od prirodnih bi materijala, poput grana, lišća i perja, izradili obruč unutar kojega bi zatim ispleli mrežu od šarenih niti i konaca, pa ga ukrasili perjem, perlicama i šarenim nitima. Vjerovali su kako ovaj neobičan ukras ima posebnu moć – dobri snovi lebde i prolaze kroz obruč snovolovke, dok se loši snovi upetljavaju u mrežu da bi na kraju izgorjeli na jutarnjem suncu.

I sami ćemo se okušati u izradi neobičnih hvatača snova. Ukrasit ćemo ih šarenim nitima, perlicama i perjem. Svoje ćemo snovolovke zatim rasporediti pored prozora Školice, kako bi nas štitile od loših snova i dozivale lijepe, kreativne misli za naše buduće radionice i druženja.

Dob djece: 6 – 12 godina.

Voditeljica radionice: Hanan El Sayed, povjesničarka umjetnosti i suradnica u Pedagoškom odjelu

Sudjelovanje na radionici je besplatno, materijal i pribor su osigurani.

ZBOG OGRANIČENOG BROJA POLAZNIKA, OBVEZNO JE PRIJAVITI SE NA: eduakcija@msu.hr najkasnije do petka, 7. 8. 2015.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.