Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Predstavljanje programa filmskih ciklusa “Putujući Sedmi kontinent"

Školica, utorak, 1. rujna 2015. u 13 sati

Ove jeseni više od 10 tisuća učenika osnovnih škola od 1. do 8. razreda te oko 500 učitelja i nastavnika sudjelovat će u filmsko-obrazovnom programu Udruge Djeca susreću umjetnost

Filmski program namijenjen djeci osnovnih škola i vrtića, imenovan prema igranom filmu Dušana Vukotića “Sedmi kontinent” temeljen je na Nastavnom planu i programu za osnovne škole, podržava učitelje i nastavnike u provedbi satova medijske kulture kroz kroz kreirane obrazovne materjale uz filmske naslove te promiče filmsku pismenost djece i mladih.

Zahvaljujući podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i ove školske godine nastavlja se suradnja s nezavisnim kinoprikazivačima na području odgajanja mlade kino publike tako da će više od 10 tisuća učenika iz Rovinja, Zagreba, Daruvara, Vodica i Velike Gorice sudjelovati u filmskim projekcijama i susretima s gostima filmašima. Kinoprikazivači - partneri provedbe programa su Kino Antonio Gandusio Rovinj, Kino 30. svibnja Daruvar, Kino Vodice, Kino Velika Gorica, Kino Novska te Kino Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

U okviru uvodne prezentacije programa i najave ciklusa “Putujući Sedmi kontinent” učiteljima i nastavnicima predstavit će se kroz suradnju s gradskim obnovljenim kinima značaj kvalitetnih filmova u odgoju i obrazovanju djece i mladih te kako iz ponuđenog gradskog programa kina promicati filmsku pismenost kroz medijsku kulturu u školi. Uvodna predavanja i prezentacije primjera dobre prakse pripremili su stručnjaci medijske kulture s Učiteljskog fakulteta i vanjski suradnici Udruge – učitelji i nastavnici.

Podsjetimo kako je dosada od početka aktivnosti Udruge 2012. godine u programu “Sedmi kontinent” sudjelovalo više od 30 tisuća djece, provedeno je više od 500 radionica optičkih igračaka i analiza filmova, organizirano 80 susreta s gostima – kreativnim djelatnicima iz svijeta filma nakon više od 150 projekcija.

Pozivamo medije da sukladno svojim mogućnostima poprate predstavljanje programa i najavu filmskih ciklusa 1. rujna 2015. godine u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti (Školica), s početkom od 13:00 sati. Predviđamo posjećenost 50 učitelja i nastavnika iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije i oko 5.000 učenika koji će sudjelovati u filmskom ciklusu planiranom za listopad i studeni 2015. Program uvodnog predavanja i prezentacija možete pregledati u zasebnom privitku.

Ovdje možete preuzeti raspored predavanja i prezentacija:


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.