Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Filatelističa izložba i promocija prigodne poštanske marke Republike Hrvatske „EuroBasket 2015“ u MSU

MSU, otvorenje u petak, 4.9.2015. u 18 sati

Hrvatski košarkaški savez, Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije i Hrvatska pošta, povodom održavanje Europskog prvenstva u košarci EuroBasketa 2015, u petak, 4. rujna u 18 sati u MSU, pozivaju vas na otvaranje prigodne filetelističke izložbe na temu košarke i promociju prigodne poštanske marke Republike Hrvatske.

Poštanske su marke za filateliste intrigantan objekt sakupljanja kao umjetničkog djela u minijaturi tako i zbog sadržaja koji nose. Predstavljaju dio identiteta zemlje, obilježje njenog državnog suvereniteta, a odraz su njenog kulturnog dometa - umjetničkog i dizajnerskog izričaja. Ne jednom je rečeno da su marke i filatelija najljepše ogledalo kulture neke nacije koje prenose njihove poruke u najudaljenije kutke svijeta. Upravo zato za svaku zemlju marke su izvor informacija kroz koje otkrivamo kulturnu baštinu i prirodne ljepote, njenu povijest i dostignuća u znanosti ili uspjehe na sportskom polju.

Na prigodnoj filatelističkoj izložbi u MSU, posjetitelji će od 4. do 10. rujna, kroz pojedine zbirke, imati priliku vidjeti sve košarkaške marke izdane u izdane u cijelom svijetu. Tako će upoznati povijest košarke, svjetska prvenstva u košarci, europska prvenstva i košarku na olimpijskim igrama, košarkaške zvijezde ili druga košarkaška događanja budući da je košarka povezana sa filatelijom već više od 80 godina.

Na otvorenju izložbe Hrvatska pošta predstavit će prigodne poštanske marke s motivom - detalj košarkaške lopte. Tiskanje takve prigodne marke predstavlja poticaj i podršku hrvatskim igračima i publici da kao domaćini stvorimo ugodno, natjecateljsko ozračje na EuroBasketu 2015 koji se ove godine održava u Zagrebu. Autor marke je Dean Roksandić, dizajner iz Zagreba, a nominalna vrijednost je 5,00 kn. Prigodne poštanske marke mogu se kupiti i na internetskim stranicama Hrvatske pošte na adresi www.epostshop.hr.

Na izložbi „EuroBasket 2015“ u MSU izloženi su:

Igrajmo košarku - Berislav Turudija

Europska prvenstva u košarci - Berislav Turudija

EUROBASKET '89 Zagreb - Hrvoje Librić

Memorabilija EuroBasket 2015

Prigodna marka EUROBASKET 2015 - Hrvatska pošta

Hrvatska košarka - Ivan Librić

Marke Hrvatskog olimpijskog odbora - Ivan Librić

Prigodna izdanja HDOFM - HDOFM


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.