Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Dvije radionice, za djecu i odrasle, na Europskom trgu

subota, 19. 9. 2015, 10.30 - 11.30 i 12.00 - 13.00

Europski trg, Zagreb, MSU kutak
subota, 19. 9. 2015. od 10.30 do 11.30
kreativna radionica za djecu od 5 do 11 godina

Ima li sreća oblik?

Kada bismo naručivali sretnu sliku što bismo rekli? Molim vas jednu sretnu sliku?! Što bi trebalo biti na njoj? Može li se sreća uopće napraviti ili naručiti? Ili je samo moramo potražiti u sebi?

Ona je tu kada volimo, sanjarimo, maštamo, radimo, družimo se, stvaramo…a u koje boje onda obojiti radost i koje oblike joj dati? Postoje li sretna umjetnička djela, kako izgledaju, kakvim bojama su obojana, jesu li mala ili velika? Pokušat ćemo odgovoriti na niz pitanja stvarajući zanimljive radove u tehnici kolaža, izrezivanjem dijelova časopisa i iz njih stvarati nove vizualne kompozicije imajući na umu kako na papiru oblikovati vedrinu života.

Razvijanjem kreativnosti bolje ćemo upoznati sebe, ali i druge koji nam mogu postati prijatelji u igri stvaranja i druženja, stoga dođite u subotu da zajednički uveselimo svijet!


subota, 19. 9. 2015. od 12.00 do 13.00

kreativna radionica za odrasle

Ima li sreća boju? Jednu boju ili je šarena? Što ona predstavlja za nas i kako izgleda? O njoj možemo razmišljati, biti u stanju sreće, ali možemo li je prikazati, nacrtati, izmodelirati ili naslikati? Mnogi umjetnici u izradi svojih umjetničkih radova upotrebljavali su pojmove sreće i optimizma da bi vizualnim jezikom podijelili ta stanja vedrine života s drugima, te ih potaknuli na promišljanja.

Sreća je trenutak, ali i neprolaznost koju ćemo probati uloviti, zadržati i prenijeti na platno. Razmišljat ćemo kakav oblik ima i kako izgleda prostor ispunjen njome? Je li on obojan, je li labirint, vijugav ili ravan, pun ili prazan?

Potaknuti radosnim umjetničkim djelima i promišljanjima o vlastitim idealima sreće na kreativan način izradit ćemo slikarske radove čija se tema oslanja na životnu radost i optimizam.

Stoga, potražimo sreću u sebi, da bismo je mogli podijeliti s drugima!

Radionice organizira Pedagoški odjel MSU-a u sklopu događanja Storybook teatar na Europskom trgu 18. i 19. 9. 2015.

Radionice su besplatne, a pribor i materijal osigurani.

Voditeljica: Iva Čurić, profesorica likovne kulture


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.