Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Program za učenike strukovnih škola uz projekt „Open My Eyes That I May See“

MSU, od 18.9. do 17.10. 2015.

Što?

Cilj projekta Open My Eyes That I May See je oslikavanje i uređenje zapadnog zida platoa Muzeja suvremene umjetnosti U Zagrebu.

Tko?

Projekt je planiran u suradnji s akademskom slikaricom Marinom Mesar, poznatijom pod pseudonimom OKO. Upravo je kao OKO stekla ugled jedne od vodećih umjetnica u Hrvatskoj, ali i inozemstvu.

Zašto?

uređenje okoliša i podizanje kvalitete života lokalnog stanovništva

afirmacija ulične umjetnosti

otvaranje MSU-a novoj publici

Kako se mogu uključiti?

Dođi u Muzej suvremene umjetnosti i upoznaj umjetnicu Marinu Mesar i MSU tim. Provest ćemo te po prostoru muzeja, upoznati te s njegovom arhitekturom, stalnim postavom – Zbirke u pokretu i umjetničkim djelima koja se nalaze na vanjskim platoima muzeja. Vidjet ćeš kako izgleda suživot arhitekture i suvremene umjetnosti, te kako umjetnička intervencija – poput rada Marine Mesar (OKO), transformira muzej i njegovu okolinu.

Pozivamo te da se i sam/a uključiš u pripremu i oslikavanje zida prema uputama umjetnice. Svojim volonterskim radom sudjeluj u prihvaćanju ulične umjetnosti i stvaranju novog novozagrebačkog landmarka.

* Svaki će sudionik dobiti potpisanu potvrdu o volontiranju.

* Oslikavanje će trajati od 18.9. do 17.10. 2015. prema dogovoru s umjetnicom

* Sudjelovanje u programu besplatno je za srednjoškolce.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.