Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Likovno-kazališna radionica: Drvo kao grad

subota, 26. 9. 2015. od 15 do 17 sati

DRVO KAO GRAD (izrada lutaka i animacija)

Jesmo li ikad pomišljali koliko je malih bića u jednom drvetu koja doslovno žive od njega, u deblu, korijenju i u krošnji? Koliko se sitnih i većih životinjica tu skriva, hrani, ratuje u borbi za opstanak? Koliko ih leti, puže, grize listiće i dubi koru? Drvo ih šiti od hladnoće, od sunca, kiše i vjetra, od drugih životinja koje su u potrazi za hranom.

Premda se za svoga života drvo nikada ne pomakne s mjesta, ono osjeća i zna sve o svojoj okolini, prilagođava se svemu u borbi za život, koji je u svom trajanju od nekoliko stotina godina tihi svjedok naše povijesti.

Drvo je prijatelj čovjeka, jer bez njega čovjeka ne bi ni bilo. Pitamo se je li čovjek toga u potpunosti svjestan i kako se ponaša da bi očuvao tu čudesnu raskoš koja mu je poklonjena.

Na radionici želimo to drvo pokazati kao grad koji poput nebodera raste u visinu, otkriti što više od nevidljivog svijeta koji bruji u njegovim žilama. Osjetiti drvo koje na tihi način štiti naš život i koje zaslužuje da mi zaštitimo njega.

Voditeljica: Kruna Tarle, kazališna i likovna umjetnica

Dob djece: 6-12 godina

Prostor: 1. kat i Školica

Radionica je dio popratnog programa uz izložbu Nepokorena šuma i Radovan Ivšić

Radionica je besplatna, sav pribor i materijal su osigurani.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebne su prijave na email: eduakcija@msu.hr najkasnije do 25. 9. 2015. do 16 sati.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.