Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Glazbeno-tematske radionice umjetnice Jennifer Reid

MSU, ponedjeljak 28.9. i utorak, 29.9.2015.

Zvijezda otvorenja središnje izložbe ovogodišnjeg Venecijanskog bijenala, bila je Jennifer Reid, koja za sebe kaže da je „folklorna entuzijastica“. Tako je u „Svim budućnostima svijeta“ koje je kurirao Okwui Enwezor, pozornost dobila prošlost. Naime, glasom i izvedbom koja plijeni, Jennifer Reid izvodi a capella proglase i balade s kraja 19. stoljeća u okviru konceptualnog projekta poznatog engleskog umjetnika Jeremya Dellera. Na dijalektu Lancashirea, kraja u kojem je industrijska revolucija pokazala svoje okrutno lice, vraća nas u vrijeme kada se radništvo zbližavalo pjevanjem balada u pubovima i informiralo čitanjem obavijesti s uličnih plakata (broadside). Izvještavajući za britanski tisak s 56. bijenala, umjetnica Jade Montserrat napisala je: „Jennifer priziva humanost koja često nedostaje u digitalnom dobu: humanost koja je izgubljena zbog nametanja kvantitete nad kvalitetom, zbog postvarivanja namjesto poosobljivanja, zbog jednokratne uporabe namjesto trajnosti te naposljetku, žalosno, zbog bogatih i moćnih nauštrb proletarijata.“

Sve u svemu, u tekstovima o proletarijatu iz vremena industrijske revolucije nalazi se sjeme današnje podjarmljenosti i osiromašivanja radničke klase, bez obzira koje eufemizme i nove sintagme upotrebljavali za mrski pojam iz marksizma.

Pozivamo vas na glazbeno-tematsku radionicu umjetnice Jennifer Reid, koja će se održati u Muzeju suvremene umjetnosti u dva susreta:

ponedjeljak 28. 9. 2015. u 19.00 sati: upoznavanje i istraživanje teme

utorak 29. 9. 2015. u 19.00 sati: uvježbavanje dogovorenog sadržaja uz mogućnost predstavljanja uvježbanog na koncertu Jennifer Reid 30. 9. 2015. U MSU.

Prijave:

Upite i prijave vrše se na e-mail MSU EduAkcije na eduakcija@msu.hr ili na hanan.elsayed@msu.hr, ili na telefon 01 6052719

Poželjno je da sudionici imaju osnovno glazbeno znanje ili izraženo zanimanje za vokalnu glazbu

Radionica je besplatna

Više o radu umjetnice Jennifer Reid: www.msu.hr, http://jenniferreid.weebly.com/


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.