Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

„GGSU – GSU – GGZ – MSU – plakati za izložbe“ iz Zbirke MSU-a

Zavičajni muzej Slatina, 7. 10. - 31. 10. 2015.

Izložbu organizira Zavičajni muzej u Slatini u suradnji s MSU-om u okviru 21. dana Milka Kelemena

Otvorenje izložbe je u srijedu, 7.10.2015. u 19 sati

Plakati producirani za izložbenu aktivnost svjedoče o kontinuitetu djelovanja Muzeja i njegovoj povijesti od utemeljenja 1954. godine, isprva pod nazivom Gradska galerija suvremene umjetnosti (GGSU), potom Galerija suvremene umjetnosti (GSU) u sklopu Galerija Grada Zagreba (GGZ), a od 1998. kao Muzej suvremene umjetnosti (MSU).

Upravo se kroz ovu cjelinu jasno iščitavaju raznovrsni programski sadržaji te sustavno komuniciranje institucije s javnošću, ali nam taj korpus plakata govori i o dosezima grafičkog dizajna u Hrvatskoj.

Ovim izborom obuhvaćeno je tridesetak izložbenih plakata, čiji su autori redom istaknuti hrvatski umjetnici – Ivan Picelj, Mihajlo Arsovski, Boris Bućan, Goran Trbuljak, Dalibor Martinis i Igor Kuduz koji su tijekom proteklih godina svojim dizajnerskim radovima, plakatima i publikacijama stvarali vizualni identitet Muzeja. Bez obzira na izraženiju sklonost prema eksperimentu, novim medijima ili pak senzibilitetu za društvenu zbilju, svi autori, predstavljeni na izložbi, stvorili su visoke standarde plakatne umjetnosti koji su postali uzor ali i izazov za buduće naraštaje dizajnera.

Kustosica izložbe Kristina Bonjeković Stojković, MSU Zagreb


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.