Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Najava događanja sljedećeg tjedna

12. – 17. 10. 2015.

Predstavljanje murala „Open My Eyes That I May See“

MSU, utorak, 13. 10. u 18 sati

Pridružite nam se na predstavljanju murala "Open My Eyes That I May See", ispred zapadnog zida platoa Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

Nakon nekoliko tjedana oslikavanja, umjetnica OKO prekrila je zid MSU-a muralom pod nazivom "Open My Eyes That I May See", koji gleda na područje cijelog raskršća Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca. Sam naziv murala se, prema riječima autorice, referira na moć koju umjetnost ima u širenju naših vidika: omogućava nam da gledamo i uistinu vidimo, čak i ono što ponekad izbjegavamo vidjeti.

Andrea Polli: Particle Fallz / Ghana Think Tank: Problemi - rješenja

Medijska fasada, 17.-24.10.2015.

U sklopu projekta Connecting City Network/ Invisible Cities

Tijekom protekle tri godine MSU je partner u projektu Connecting City Network koji je okupio preko 34 europskih i vaneuropskih institucija i udruga u isto toliko gradova na zajedničkoj temi medijskih fasada istražujući nove mogućnosti veze umjetnosti i novih tehnologija u tkivu grada.

Pod nazivom In/Visible Cities u Zagrebu će od 17-24. 10. 2015. biti realizirana dva umjetnička projekta čije će polje djelovanja biti javni život grada Zagreba, odnosno koji se koriste medijskom fasadom Muzeja kao svojim komunikacijskim alatom. Oba projekt odigrat će se u realnom vremenu u okolini Muzeja, što će prolaznici moći vidjeti i na a Medijskoj fasadi.

Više o projektima:

http://andreapolli.com/

http://ghanathinktank.org/

Glazbeno-dramska radionica „Muzika šume“

subota, 17.10. 2015. od 15 do 17 sati

dob djece: 7-12 godina

voditeljica: Svetlana Patafta, glumica i dramska pedagoginja

Šuma stvara neprekidnu kompoziciju satkanu od različitih tonova. Priroda i čovjek u stalnom dijalogu stvaraju glazbu. Izrađivat ćemo jednostavne instrumente: udaraljke, šuškalice i citre i zasvirati raznolike simfonije kroz priču o jednom šumskom biću koje je tražilo svoju kuću. Istražit ćemo koje sve zvukove stvara čovjek u interakciji s prirodom, a sudionici radionice će imati priliku oslušnuti i zvukove svoga tijela koje skupa gradi šumu raznolikosti.

Poetsko-dramska radionica „Što mi se tužio hrast?“

subota, 24.10. 2015. od 15 do 17 sati

dob djece: 7-12 godina

voditeljica: Svetlana Patafta, glumica i dramska pedagoginja

Grigor Vitez je napisao pjesmu o drvetu koje osjeća opasnost od ljudske prisutnosti, pjesmu koja zove na odgovornost svih nas prema prirodi. Pjesmu ćemo pretočiti u poetsko – scensku igru u kojoj će polaznici u radu u grupama, svojim tijelom i glasom ispričati dirljivu ispovijest jednog hrasta.


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.