Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Vlasta Delimar: MRTVE GORDANE, performans

Dvorana Gorgona, četvrtak, 15.10. 2015. u 20 sati

Vlasta Delimar o performansu Mrtve Gordane:

„Nižu se imena onih kojih više nema; moji prijatelji, ljubavnici, moji umjetnici (Jerman, Lauer, Demur....) i dvije Gordane.

Sjećanja na mrtve vraćaju me na još jedno i jače gledanje sebe; pojačanu autokomunikaciju i praiskonsku potrebu da se zabilježim.

Svoje tijelo sada postavljam u poziciju onih koji više nisu prisutni fizičkim tijelima a bili su važni u formiranju moje duhovne gradnje.

Emotivna sjećanja nisu samo intimna ispovijest za sebe to su sjećanja koja se nude za zajedničko sjećanje svima koji su na razne načine sudjelovali u našim zajedništvima; od publike koja je promatrala do onih koji su neposredno sudjelovali u stvaranju naših poetika.

A Gordane, one su nas pratile kroz sve smrti a onda su i one nestale.

Ostaju bijele kamelije.....i vraćaju nas u praiskonsko.“

sudjeluju: Milan Božić, Vita Bavoljak, Darko Brajković, Nikolina Butorac, Buga Cvjetanović, Petra Hundić, Tit Emanuel Medvešek, Karlo Pavičić, Natalija Tursan

Za performans Mrtve Gordane korišteni su video materijali:

Antonio G. Lauer / Gibanje 2009.,

Davor Đirlić i Dubravko Makarić /Netko drugi 1985.,

Željko Jerman i Željko Janda / Martine instalacije 2004

Petra Hundić & Dolina Martek Delimar /Demur, intervju 2013.,

Glazba: Klaus Nomi / Cold Song, Drago Mlinarec / Heleno lijepa, Laibach / Life is LifeUpozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.