Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

Novosti

Eduakcija uz Međunarodni dan bijelog štapa

četvrtak, 15.10. 2015. od 11 do 13 sati

Inkluzivna likovna radionica „Koga stvorim bude živ“

Inkluzivna likovna radionica „Koga stvorim bude živ“ nudi ovladavanje reciklažnom tehnikom oblikovanja papirom, koju je osmislila umjetnica i likovna terapeutkinja Margareta Vidmar. Tom metodom moguse na jednostavan i brz način oblikovati ideje i izraditi raznovrsni predmeti/skulpture. Sudionici će po vlastitom izboru stvarati sami, u paru ili grupno. Dobrodošli su svi zainteresirani, koji će u timu i pod stručnim vodstvom umjetnice dati doprinos te uživati u senzorički bogatoj aktivnosti i u konstrukciji novih oblika.

Radionici će prethoditi upoznavanje sudionika s pokretnim skulpturama Margarete Vidmar iz ciklusa „Putnici“, koje će moći vizualno, taktilno i olfaktorno istražiti. U razgovoru s umjetnicom, koja će predstaviti ciklus, sudionici će saznati mnoge detalje o „tajnom“ i javnom životu tih skulptura. Također, na radionici će razgovarati o svom doživljaju i iskustvu s eksponatima kao i idejama na koje ih je potaknula interakcija.

Voditeljica: Margareta Vidmar, prof. rehabilitator, mr. psihotraumatologije, likovna terapeutkinja i umjetnica, Centar za rehabilitaciju Mali dom Zagreb

Dob polaznika: radionica je namijenjena odraslim slijepim i slabovidnim osobama

Prostor: Zbirke u pokretu i Školica

Trajanje: 90 minuta

Radionica je besplatna, sav pribor i materijal su osigurani.

Potrebne su prijave na: eduakcija@msu.hr ili telefon: (01)6052712


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.